Hearthstone DeckGuide - Frost Lich Mage (KFT)

  Hearthstone    Death Knight    Mage   

Ladder je plný Druidů, ale co hrát když se vám právě tahle classa omrzí? Zajímavým a hlavně funknčním "DéKáčkem" je Frost Lich Jaina, která umí neuvěřitelně potahat v lategame. Okolo této hrdinky je však potřeba postavit celý balík tak, aby na nějakou tu lategame vůbec došlo. Připravte si proto spousty mrazících spellů a minionů, několikero epických karet, které se dokážou vypořádat s celým boardem, a pár legendárek, které značně zvyšují vaše šance na přežití a následně i na výhru celé partie. Balík postavený okolo Frost Lich Jainy spoléhá v první řadě na vaši schopnost přežít early i midgame - v těchto fázích zápasu budete hrát převážně reakčně. Síla balíku spočívá hlavně v lategame, kde jste schopni neustále generovat Water Elementaly s Lifestealem.

 

Karty:

 

Pyros:

Konečně se tenhle fénix dočká pořádného zužitkování - přece jenom jde v prvé řade o Elementála, který v lategame zprostředkuje i nějaký ten Lifesteal.
 

Skulking Geist:

Karta, jejímž hlavním účelem je pořádně zavařit Jade Druidům. Doufejte, že vám tenhle 6-drop přijde včas.
 
 
 

 

Baron Geddon:

Elemental, jehož AoE efekt umí porazit zástupy menších minionů, ale hlavně - dopřát vašemu hrdinovi solidní porci životů, pakliže byla zahrána DK Jaina.
 

Frost Lich Jaina:

Karta, která dává tomuto decku smysl - úžasná Hero Power a skvělý Battlecry efekt dělají z DK Jainy velmi efektivní hrdinku pro lategame zápolení.
 
 
 

Strategie:

Strategie balíku je víceméně přímočará - pokaždé se budete snažit ulovit DK Jainu tak, abyste s ní od tahu 9 mohli začít úřadovat. Pro úspěšné dosažení této mety budete samozřejmě potřebovat najít tuto specifickou hero kartu (často jí necháváte i v úvodní ruce) a samozřejmě přežít úvodní fáze hry. Early game bude ve znamení prolizu karet (ať už skrze Arcanologisty nebo Arcane Intellect), likvidování soupeřových minionů - popřípadě jeho celkové resetování skrze mražení a pokládání Doomsayera. Mražení vůbec patří mezi nejdůležitější mechaniky celého balíku. Skrze Frost Novy a Blizzardy budete kupovat potřebný čas pro nalezení klíčových karet - skrze zmražené miniony budete lízat karty třeba i napřímo (Coldwraith). Těžit budete i díky vašim Secretům (které budete lovit skrze Arcanologisty), jejich účelem je opět získání extra času a třeba i udělení nějakého poškození díky synergiím s Medivh's Valet. Lategame je pak jednoznačně ve znamení Frost Lich Jainy a její nově získané Hero Power. Tier 1 lategame balíkem je každopádně Jade Druid, a právě proto budete chtít využít v tomto decku služeb Skulking Geista. Z prekérních situací vás pak dále vysekají legendárky, jako je Alexstrasza a Baron Geddon, který díky svému elementálskému původu dokáže skrze svou pasivní schopnost vyléčit Jainu téměř stejně efektivně jako svého času Reno Jackson.
 

Závěrem:

Pakliže si chcete odpočinout od mainění všudypřítomného Druida a máte relativně obsáhlou sbírku karet, určitě investujte nějaký ten čas do Frost Lich Jainy, okolo které se dá poskládat velmi zajímavý a účinný balík.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Hocolon 13.09.2017 20:58

Možná balík v kódu ať to nemusím opisovat. Díky moc i za ostatní.

Scare666Crow 12.09.2017 21:04

Luxus deck proti vsem class, jediny koho fakt nemam rad je presne jak psal Sebastian priest ten me trochu dela problemy

Sebastian 24.08.2017 11:55

Mám postavenýho něco hodně podobnýho a včera jsem s tím hitl legendu, fakt to funguje, hlavně proti těm zdechlejm druidům. Největší problém mám s priesty...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet