Hearthstone DeckGuide - Quest Taunt Warrior (Un'goro)

  Quest Warrior    Hearthstone    DeckGuide   

Taunt Warrior, který se opírá o hromadu Taunt minionů, kteří hráče přibližují ke splnění Questu, na jehož konci jako odměnu dostane legendární Sulfuras, patří k velmi stabilním balíkům aktuální mety. Jeho strategie je víceméně přímočará: spoléhá na efektivní tradeování, udržování čistého boardu pomocí přímých removal spellů či účinných AoE kouzel a hlavně na tunu velkých Taunt minionů, kteří šetří Garroshova "hápéčka". Největším nepřítelem tohoto balíku umí být nepovedený mulligan, který vám naplní ruku dražšími kartami, které nebudete moci hrát několik prvních tahů partie. Špatné topdecky a nedostatek Taunt minionů, kteří nebudou chtít dorazit do vaší handy, může ve svém důsledku vyústit ve ztrátu tempa a následnou porážku vašeho balíku.

 

 

Karty:

 

Fire Plume's Heart:

Bez Questu by to prostě nešlo, jak jinak se také dostat k legendárnímu Sulfurasu?
 

Sleep with the Fishes:

V kombinaci s jakýmkoliv Whirlwind efektem vám tato karta zaručí téměř jistý reset boardu.
 
 
 
 

 

Stonehill Defender:

Ačkoliv se to nezdá, tak právě díky své Discover schopnosti je tato želva jedním z nejsilnějších Taunt minionů ve hře.
 

Alley Armorsmith:

Skvělý Taunter, který vám přihazuje i nějaký ten Armor na tělo. V kombinaci s Shield Slamem jde o velmi silný 5-drop.
 
 
 

 

The Curator:

Jediný legendární minion v balíku, přesto však poskytuje Taunt, silné staty a proliz dvou specifických karet z balíku.
 

Primordial Drake:

Skvělý Taunt minion s velmi dobrou Battlecry schopností, která vám pomáhá udržovat board čistý a neškodný.
 
 
 

Strategie:

Vzhledem k tomu, že máte tu čest s Control balíkem, vaše strategie bude pro většinu zápasů silně reakční. Co to znamená? Například proti Hunterovi a jiným agresivním balíkům vám nepůjde o splnění vašeho legendárního Questu, ale hlavně o přežití. V takových duelech můžete klidně zahodit váš legendární Quest v úvodním mulliganu a raději líznout nějakou early game kartu, jako je Fiery War Axe či nějaký levný Taunt minion. Proti midrange balíkům Quest můžete ponechat - pakliže vám na ruku nedorazí opravdu příliš drahé karty a vám nebude hrozit, že prvních několik tahů budete jen odklikávat End Turn. Proti kontrolním deckům naopak Quest vždy nahazujete ve vašem prvním kolem, přičemž se snažíte o jeho, co možná nejrychlejší, splnění. Právě nasazení Sulfurasu totiž prorokuje změnu ve vašem myšlení, kdy z obrany přejdete do nefalšovaného útoku. Hovořit o správném řetězení a vykládání vašich karet nemá smysl - téměř vždy budete chtít za tah položit alespoň jednoho (ideálně Taunt) miniona, přičemž se budete snažit udržet board pod kontrolou, než přejdete do agresivní fáze. Vlastně ani střeva vašeho balíku vám neumožňují velmi inovativní myšlení, protože Manacost vašich minionů téměř vždy vyplní jeden celý tah. Vašimi největšími nepřáteli pak budou agresivní decky v kombinaci s nešťastným mulliganem a špatnými topdecky.
 

Závěrem:

Taunt Warrior jednoznačně patří mezi kvalitní balíky, se kterými se dá velmi snadno šplhat na ladderu. Bude vás to však stát nemalé množství času, protože splnit Quest vám chvíli potrvá.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet