Aréna

  Aréna    Souboje    Zlaťáky   

Dámy a pánové! Vítejte na místě, kde přátelství nebo čest nehraje žádnou roli. To, oč tu jde, je jen sláva a vítězství. Budete svědky krveprolití mezi několika hrdiny, kteří mezi sebou budou vytrvale bojovat až do posledního dechu svého soupeře, jen aby si vydobyli vaši přízeň.

 

Vybírejte pečlivě, kdo má vlastnit vaše sympatie, koho vyšlete do bitvy, svěříte mu svou vlastní důvěru a vsadíte si na něj své úspory? Volte moudře, protože vaše úspory se mohou pořádně zúročit. Dostane se právě vám vysněné pohádkové výhry nebo hořké prohry? To zjistíte jen, pokud se odhodláte a s pořádnou dávkou kuráže a za zaplacení drobného poplatku vstoupíte do Hearthstone Areny.

 

Vy jste pořád tady? Tak na co čekáte? Jen račte dál!

Co je vlastně aréna?

Aréna je místo, kde vás váš vlastní um a také trocha štěstí může přivést k úžasným odměnám. Zde můžete dostat jedinečnou možnost hrát s náhodným hrdinou a také náhodnými kartami, které se nemusí nacházet ve vašem vlastním balíčku. Je to skvělý způsob, jak se zdokonalit, získat nové karty a hlavně se zviditelnit mezi ostatními hráči.

 

Vstup do arény však není jen tak zadarmo. Máte dvě možnosti. Jednou z nich je zaplatit si vstupenku ke krveprolití herní měnou, kterou můžete obdržet plněním úkolů (40 a více zlatých za daily quest) nebo bojováním s ostatními hráči (10 zlatých za každé 3 výhry). Cena vstupu činí 150 zlaťáků, tudíž to není vůbec levná záležitost. Druhou možností je platba kartou, která vás přijde na přibližně 40 korun. Ať jste se dostali do arény díky první nebo druhé možnosti, ve výsledku není žádný rozdíl.

 

Vítejte na kolbišti! Jaký je teď váš úkol? Zdá se být poměrně jednoduchý. Bojujete, dokud nedosáhnete dvanácti výher nebo tří proher a vaše odměna na konci se odvíjí podle toho, jak jste si vedli. První kolo v aréně není třeba platit, je zdarma, ale všechny ostatní zápasy, které budou následovat (až do dvanácti výher nebo tří proher) si musíte zaplatit.

Začínáme!

Poté, co zaplatíte, vám budou nabídnuti tři hrdinové reprezentující jednotlivé classy. Vyberete si jednoho a posunete se o krok dále, kde vám bude představeno postupně 30 karetních setů, přičemž jeden set tvoří tři karty. Z nich si pokaždé vyberete jednu a ty další dvě budou odhozeny. Tak to jde dál, dokud nesestavíte balíček třiceti náhodných karet pro hrdinu, jehož jste si vybrali. Některé karty (obzvláště ty s menší raritou) se mohou znovuobjevit v dalších setech během výběru.

 

V jednom setu by však měly být karty vyrovnaně silné, nemůže se tudíž stát, že si budete vybírat mezi obyčejnou kartou a legendární, všechny tři v setu budou buď běžné anebo legendární. Při sestavování vašeho decku můžete nahlédnout do grafu, který vám bude ukazovat, zda je vaše kombinace karet vyvážená.

 

Rozdílem oproti běžné hře během sestavování balíčku je fakt, že nejste nadále omezeni limitem dvou stejných karet v jednom balíčku. Jste však omezení náhodnými sety, které vám budou nabídnuty před začátkem hry. Jakmile jste hotovi, je čas vstoupit na kolbiště! Pamatujte, že jakmile dosáhnete tří proher nebo dvanácti výher, je čas vybrat nového náhodného hrdinu a sestavit nový deck.

Hra

Jakmile spustíte hru, budete přiřazeni k hráči, který je v aréně na stejné úrovni jako vy sami. Např. když vyhrajete osm zápasů, vašim soupeřem bude pravděpodobně někdo, kdo vyhrál též osm zápasů.

 

Mezi soupeři není žádný rozdíl, oba mají náhodného hrdinu s náhodně vybranými kartami. Pozn.: Pokud budete ze hry odhlášeni kvůli chybě serveru, souboj bude klasifikován jako prohra pro vás i vašeho nepřítele (spravedlnost?). Pokud se odhlásíte nebo vám spadne internet, prohra je jen pro vás, nepřítel vítězí. 

Odměna

Poté, co vyhrajete dvanáct zápasů nebo tři prohrajete anebo se vzdáte svého hrdiny s aktuální kombinací karetního decku, přichází čas pro odměnu za vaši snahu. Na základě vaší úspěšnosti, která se odvíjí od počtu výher, vám bude přidělen klíč k truhlici, kde vás čeká poklad v podobě zlaťáků, jednoho či více karetních balíčků, Arcane Dustu (nezbytného pro crafting v HS) a v případě většího počtu vítězství také jednotlivé karty.

 

I když budete v situaci, kdy je vaše úspěšnost nulová, tudíž máte na svém kontě tři prohry a žádnou výhru, můžete se těšit z odměny ve stejné podobě, jediný rozdíl je v tom, že dostanete menší množství Arcane Dustu a zlaťáků. Pět výher kompenzuje přímou koupi nového balíčku karet za herní zlato. Tudíž investujete do soubojů stejný obnos, na kolik by vás přišla koupě karetního balíčku, ale celkově vzato proděláte.

 

Sedm výher vám zajistí návrat vašeho herního zlata, které jste do soubojů investovali. Dvanáct výher vám pak dává možnost získat kromě Arcane Dustu, zlata a karet také další karetní balíček.

 

(Nyní v aréně nedostáváte pouze Basic pack. Dostanete náhodný balíček ze tří nynějších setů.)

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

sukalisko 04.05.2015 15:39

hram heartstone asi 3 tyzdne a je to dobre myslena hra ale tak nehorazne zle naprogramovana ze by som preklial vsetkych v blizzarde aby generator hladal zapasy kde ja ako beginner dostanem 90 % zapasov hracov co maju nakupene karty za peniaze a ja basic to nie je vobec balance vsak maju informacie kto je aky level preco to nedali do generatora alebo aj ke je dobry zapas a mne za malfura v dolezitych okamikoch dojde 6 kol za sebou ze 3 krat mana a 3 krat minion 2 1 abo 1 1 a jemu 6 kol counter karty to wtf kde sme proste skvela hra zavisla ale neskutocne zle naprogramovana pre zaciatocnikov velmi zle nemaju sancu

Javorovej 01.01.2014 13:02

ZeinZgameplays
Takže po každém zaplacení arény mám navýběr mezi třemi náhodnými hrdiny?
ZeinZgameplays
Takže po každém zaplacení arény mám navýběr mezi třemi náhodnými hrdiny?
Ano

ZeinZgameplays 01.01.2014 10:00

Takže po každém zaplacení arény mám navýběr mezi třemi náhodnými hrdiny?

Javorovej 31.10.2013 18:05

Tonino
neni mi to celkom jasne, prosim trosku detailnejsie vysvetlit. Ked zaplatim 150 G a idem do areny tak si vyberam hrdinu, zostavim balicek a idem bojovat. POtialto chapem. Otazky su nasledovne:V arene som v kuse, kym neodohrajem tolko hier, aby som mal bud 3 prehry, alebo 9 vyhier, kedy konci arena (a vsetko to musim zvladut naraz), alebo mozem odohrat napriklad 2 hry a na dalsi den pokracovat tam, kde som skoncil a takto arena (teda jeden poplatok 150G) moze trvat napriklad aj 2 tyzdne? Dakujem za odpoved
Poplatek za arenu je dokud ji nevyhraješ či neprohraješ. Můžeš ji hrát klidně x dní.

Tonino 31.10.2013 17:58

neni mi to celkom jasne, prosim trosku detailnejsie vysvetlit. Ked zaplatim 150 G a idem do areny tak si vyberam hrdinu, zostavim balicek a idem bojovat. POtialto chapem. Otazky su nasledovne:V arene som v kuse, kym neodohrajem tolko hier, aby som mal bud 3 prehry, alebo 9 vyhier, kedy konci arena (a vsetko to musim zvladut naraz), alebo mozem odohrat napriklad 2 hry a na dalsi den pokracovat tam, kde som skoncil a takto arena (teda jeden poplatok 150G) moze trvat napriklad aj 2 tyzdne? Dakujem za odpoved

Endy 06.09.2013 17:19

Na tento mód se opravdu těším. Jelikož každý bude mít stejné šance.. PALEC NAHORU!

Valefar 05.09.2013 18:20

to se mi líbí

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet