Mage - představení

  Secret    Khadgar    Medivh   

Ve spoileru menu celého článku:

 

Úvod

 

Vědomost je síla. Taková je filozofie, kterou se mágové řídí. Vyzbrojeni svými vědomostmi a špičatými klobouky si razí cestu kw svému cíli, ať je jakkýkoliv. Klidně a s rozvahou, krok za krokem, si silou ohně, ledu i arkány zajistí převahu nad oponentem, kterého poté skolí k zemi. Chcete se o mágovi dozvědět víc? Klikněte zde.

Lore pozadí

 

Jaina Proudmoore

 

Jaina Proudmoore je základním mage hrdinou v Hearthstone. Je dcerou Daelina Proudmoora, vládce Kul Tirasu. Když se u ní v mládí projevil talent k magii, byla poslána do Dalaranu, kde ji učil samotný Antonidas, jeden z Rady Šesti. Velkou roli sehrála ve Třetí válce, události Třetí války jsou zahrnuty ve Warcraftu III, odkud si určitě každý správný pařan na Jainu vzpomene. Po Třetí válce se stala jednou z hlavních postav Aliance a pomohla utvořit Alianci takovou, jaká je nyní. Jainin život a události s ním spjaté jsou opravdu zajímavé, a tak těm, kdo nehráli Warcraft III, i těm, kteří ano, doporučuji tento článek.

 

c3ec05xjyb9sku3_1493256569.png

 

Medivh

 

Dalším hratelným hrdinou je Medivh. Medivh je syn Aegwynn, bývalé Strážkyně Tirisfalu. Už od malička v něm byla část duše samotného Sargerase, která se v něm usídlila, když jeho matka porazila obraz tohoto padlého titána. Medivh v mládí upadl do kómatu, které trvalo 20 let. Kóma bylo způsobeno právě zlomkem Sargerasovy duše uvnitř. Když se probudil, usídlil se v Karazhanu a začal se věnovat povinnostem Strážce. Sargeras měl na Medivha velký vliv, a tak Medivh otevřel Dark Portal, kterým vpustil Hordu z Draenoru na Azeroth, a tím začla První válka. Byl to vlastně čin, od kterého se odvíjí celý Warcraft. Medivh v První válce padne rukou svého žáka Khadgara a svého dobrého přítele Lothara. Nebyl by to velký mág, kdyby se mu nepovedlo oklamat smrt, že ne? Ve skutečnosti se to povedlo jeho matce, která ho oživila, aby napravil chyby a splatil dluh vůči Azerothu. Medivh se vrací dávno po Druhé válce jako prorok a snaží se zachránit Azeroth před jistou zkázou, kterou Legie bez pochyby je. To se mu podaří a od té doby není známo, kde je. Pokud Vás Medivh zaujal, klikněte zde.

 

22c1s6roa8gybox_1493256569.png

 

Khadgar

 

Posledním hratelným hrdinou je Khadgar. Khadgar byl studentem v Dalaranu, avšak mágové z Kirin Tor jej poslali do učení k Medivhovi do Karazhanu. Právě Khadgarovi se podaří odhalit Medivhovu temnou stránku a právě on zabije svého mistra. Při souboji Medivh bohužel použil na Khadgara kletbu, která z chlapce udělala starce. Khadgarovy schopnosti byly potřeba zejména ve Druhé válce, kde uzavřel Temný portál. Po Druhé válce zůstal v městě Shattrath na zbytcích roztrhaného Draenoru, teď už jen Outlandu. Později, když byl Dark portál znovu otevřen, se vrátil zpět do Dalaranu, kde zaujal místo v Radě Šesti. Khadgar měl velkou roli během údálostí Warlord of Dreanor a ještě větší roli má během Legion. Pokud Vás Khadgar zaujal, zde se o něm můžete dozvědět více.

 

sesbz8aa6rnubl3_1493256569.png



V tomto spoileru je video z Harbingers, v kterém hlavní roli hraje právě Khadgar a Medivh. Díky kolegům z WoWfan.cz je video s českými titulky!

 

 

Zde přikládám video ve spoileru, které podle mě skvěle pojednává nejen o Khadgarovi.

 

 

Hero Power

 

Každý hrdina v Hearthstone má svoji vlastní, jedinečnou Hero Power. Tu můžete zahrát pouze jednou za kolo a stojí 2 many. Existují také karty, které Hero Power ovlivňují, například schopnost zahrát Hero Power víckrát za kolo nebo dokonce získat vylepšenou či naprosto jinou Hero Power.
V případě mage je to Fireblast - za dvě many udělíte 1 bod poškození libovolnému cíli. 

 

naxy1if3hzepj1n_1493256569.png

 

Schopnosti

 

Secret

 

Mage má jako hunter a paladin Cecret karty. Tyto karty neprocují během Vašeho kola a oponent nemůže vidět, která Secret to právě je. Jelikož je Secret karet celkem dost, dělá to z nich poměrně silnou zbraň proti oponentovi a to nemluvím o jejich efektech, které dokáží zabolet. Takovými kartami jsou například Mirror Entity, Ice Barrier nebo Ice Block.

 

Freeze

 

Ne, nemyslel jsem Frozen, mluvíme tu o další mechanice, která je mágovi nejbližší. Mage má nejvíc karet ve hře zaměřených právě na tuto mechaniku. Co ale Freeze dělá? Cíl nebo cíle, které jsou freeznuty (zmraženy),  nemohou jedno kolo útočit. Takovými kartami jsou například Blizzard, Freezing Potion nebo Frost Nova. Ve hře jsou i minioni, kteří umí freezovat, takovými jsou Frost Elemental, Glacial Shard, Demented Frostcaller a Water Elemental.

 

Quest

 

Jelikož s příchodem Journey to Un'goro přišly Quest karty a mage Quest se může zdát pro nováčky zmatečný, rozhodl jsem se na něj v rámci článku podívat. Mágův Quest je Open the Waygate. V rámci questu, který začíná VŽDY ve Vaší ruce, se musíte dopracovat k zahrání šesti spellů, které nezačínají ve Vašem balíčku. Cíle dosáhnete kartami jako Primordial Glyph, Cabalist's Tome nebo Shimmering Tempest. Jakmile dokončíte Quest, dostanete do ruky kartu Time Warp, která Vám po ukončení Vašeho kola dovolí hrát hned ještě jedno kolo. 

 

Balíčky a taktiky

 

Mage nabízí řadu zajímavých a komplexních balíčků. Zejména je zde prostor pro control a combo balíčky. Pojďme se na ně podívat.

 

Freeze Mage

 

Balíček starý jak Hearthstone sám. Tento combo balíček stojí na relativně jednoduchém principu vydržet co nejdéle, nalízat potřebné karty a během několika kol smazat nepřítele. U Freeze mage se také zapotíte, protože musíte přemýšlet mnohdy i 3 kola dopředu. Přežití jistí Ice Block, Ice Barrier. Alexstrasza ve spojení s ostatními spelly jako FireballFrostbolt jsou zárukou vítězství. 

 

onizqlmw9y58ouw_1493256585.jpg

 

Quest Mage

 

Tento balíček je založený na Questu, který jsem představil výše. Máme dvě verze tohoto balíčku.

 

Giant

V Giant Quest Mage balíčku záleží zejména na Arcane Giantech, které chcete mít na boardu před tím, než ukončíte tah , ve kterém jste zahráli Time Warp. Výsledek si pojistíte Alexstraszou a velkým množství karet zajišťující Vaše přežití jako Doomsayer nebo Ice Block.

 

k0xg6rp78q1uase_1493256585.jpg

 

Exodia

 

V Exodia Quest Mage stojí zejména na nalízání karet do comba a přežití, dokud Vám combo nepřijde na ruku. Kartami do comba jsou Sorcerer's Apprentice, Molten Reflection, Archmage Antonidas a jakkýkoliv jeden spell. Díky Molten Reflection jste schopni duplikovat Vaše Sorcerer's Apprentice, které jsou vražedné s Fireballem, pokud je Archmage Antonidas na boardu. Máte rádi grillovačky? Tak tohle je deck přímo pro Vás. 

 

batkofo3qhcg45w_1493256585.jpg

 

Control Secret

 

Tento balíček stojí na Secret kartách a na kartách, které z nich těží. Takovými kartami jsou například Medivh's Valet a Cabal Crystal Runner. Synergie, silné spelly, Secret karty a fakt, že oponentovi tečou nervy z věčného hádání, jakou Secret jste zrovna zahráli, činí z tohoto balíčku zkoušku ohněm pro Vašeho oponenta.

 

oxvemeazqmtfoqb_1493256585.jpg

 

Není zde Váš oblibený deck, podělte se o něj s námi! Líbil se Vám tento článek? Ohodnoťte jej a sdílejte.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet