Úvod do seriálu o Basic Deck

http://hearthstone.cz//pic/uploaded/Ultimate_Visual_Guide_99

Basic Deck

Seznámení

V tomto seriálu si budeme postupně představovat základní balíčky jednotlivých hrdinů tak, jak si je můžete sestavit hned po dosažení desátého levelu. Postupně se seznámíme nejen se základními kartami, ale poradíme vám, jak správně tyto balíčky využít, co je pro daného hrdinu důležité a jakou zvolit nejlepší strategii; jak balíček hrát. V balíčku nenajdete žádné vyrobené karty, ani karty "za odměnu" nebo karty z koupených balíčků. Prostě základ na levelu 10.

Základy

Princip hraní asi není nutno vysvětlovat. Uchopit myší kartu a hodit ji na stůl umí každý. Jenže jakou kartu mám vybrat? Kterou tam mám hodit teď a s kterou počkat na později? A hlavně, které karty si dát do balíčku a které ne? To jsou otázky, které jsme si pokládali zpočátku všichni. Hned na úvod vás však musím upozornit, že na ně neexistuje jednoznačná a uspokojivá odpověď. To by ta hra byla o ničem. Dá se ale zodpovědět vcelku zajímavá otázka, a to:

Jak mám hrát již hotový balíček?

Každý charakter má svoje specifika, svoje raciálky, svoje karty a hlavně základní styl, jak jej hrát. Můžeme samozřejmě Priesta vybavit spoustou Charge karet a pokusit se ohromit protivníka silou útoku, ale moc slávy si tím nevysloužíme. Pokud něco občas vyhrajeme, bude to proti podobnému zoufalci jako jsme my, a tak časem neustálé prohry povedou k silné frustraci, k nočnímu pomočování a k silnému pálení žáhy. Zvláště odolní jedinci (za které považuji většinu této komunity) začnou tedy popíjet Anacid po litrech, pořídí si pleny a budou pokračovat do zblbnutí. Buďte ale v klidu, jen žádnou paniku. Nic podobného totiž nemusíte podstoupit, pokud budete číst náš seriál. Jak už bylo řečeno, každý charakter má svoje specifika. To nám nepřímo určuje, jak jej budeme hrát. Základní balíčky nám nedávají moc možností na komplikovanou hru, což je paráda, alespoň se naučíme svoje taktiky a seznámíme se nejen se základními kartami, ale i se všemi charaktery. Což, jak později zjistíte, je pro „vyšší dívčí“ velmi důležité. Dalším důležitým faktorem ve hře je náhoda. Na to nezapomínejte. Většina hráčů sleduje mana body a životy. Také to není mnohdy moc důležité. Vedl jsem spoustu bitev, kdy výsledek skončil minimálním rozdílem, někdy i o jeden život. Neradím vám samozřejmě s životy hazardovat, ale nepřikládejte jim moc velikou váhu. Nestresujte se, když o nějaký bodík přijdete. Oproti běžnému životu to je normální. Další obecné pravidlo je nespěchat. Vždy si v klidu rozmyslete, co chcete hrát jako první, zda vynesete miniona, kouzlo nebo si skočíte na WC. Fakt, taky občas musím. Nic se neděje. Samozřejmě hru zbytečně nezdržujte, týpky, kteří nemají ani bod many, v ruce dvě karty a každé kolo čekají, až jim skoro uhoří provázek, ty přímo zbožňuji. Než odklepnete další run, tak se ještě jednou přesvědčte, zda je odehráno vše, co jste chtěli a co můžete. Ze začátku jsem docela zbrkle hned po vynesení odklepl konec kola a koukám, že jsem neodehrál miniony. Dost často jsem o ten rozdíl i prohrál.

Závěrem

Doufáme, že vám naše rady budou k užitku a přejeme vám hodně zábavy s Heartstone a spoustu vyhraných zápasů. Takže zatím se loučím a zvu vás na první díl s názvem Priest - healer nebo dealer?

Jednotlivé díly


 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

demonado 22.07.2014 19:22

Jo to znám

CiaraAddeni 21.02.2014 14:04

týpky, kteří nemají ani bod many, v ruce dvě karty a každé kolo čekají, až jim skoro uhoří provázek, ty přímo zbožňuji.
ty bych vrazdila taky .))

Imbawar 03.01.2018 18:36

no kolikrát se mi stalo že pokud to bylo na 15 nebo 10 tak prostě concede a jdu hrát s někym jinym , stokrát lepší než čekat každý kolo něž mu uhoří ocásek já to mam snadný , trade , face , HP když možno, summon , end turn. ostatní půl hodiny přemejšlí nebo u toho ani nesedí pak vyhodí z ruky 1 mana miniona a čekají.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet