Hearthstone DeckGuide - Pirate Elemental Warrior (Un'goro)

  Pirate    Elemental    Warrior   
Čas od času problikne na úvodní straně Hearthpwn.com decklist na zdánlivě nečekaně silný a úspěšný balík, který by měl dominovat celé metě. Ne vždy ale po sestavení onoho decku dostanete to, co vám úvodní titulek sliboval. Spoustě hráčů, potažmo uživatelům Hearthpwn jde především o tzv. upvoty jejich vlastních balíků a třeba i o beztrestné utahování si z důvěřivých jedinců, kteří zoufale pátrají po novém zajímavém decku. 
 
Do podobného scénáře zapadá právě i Pirate Elemental Warrior, který si měl činit ambice na nahrazení standardního pirátího warriora. Deklist tohoto balíku se zničehonic zjevil na úvodní straně hearthpwn.com, neohřál se na ní však ani jeden celý den - přesto na údajný vysoký winrate tzv. "nabaitil" spousty hráčů, kteří se pokoušeli s tímto hybridem tryhardit ladder.
 

 
Síla balíku měla spočívat v tradiční pirátí early game, se kterou budete dominovat několika úvodním tahům, přičemž vaše drahocené miniony jako je Frothing Berserker schováte za několik Taunt minionů. Pro Pirate Warriora netradiční Ravaging Ghoul měl sloužit jako čištění boardu, potencionální aktivátor pro Execute a boostění vašeho Berserkera. Do Mid, potažmo late-game jste pak měli připravovat vaše Elemental synergie, s jejichž pomocí jste měli dorážet nahlodaného soupeře. Pakliže se vám opravdu povedlo oponenta tlačit od samého úvodu, snowball potenciál tohoto decku dokázal opravdu urvat kýžené vítězství. Když jste však čelili balíkům, kterým nedělá problém tahat se s vámi o veledůležitou Board presenci, ani několik Elementálů vám partii vyhrát prostě a jednoduše nepomohlo. Balíku chybí ve srovnání s tradičním pirátím warriorem přímá damage v podobě Mortal Strikeů (o to se má starat hlavně 6/6 Blazecaller, kterého ale musíte nejdříve "nabít"), mnohem více pirátů, kteří spolu dokáží tvořit pěkná komba (viz. Southsea Captain, který nezanedbatelně buffuje vaše piráty) ale hlavně - s Pirate Elemental Warriorem vzhledem k mana costu jeho dražších minionů riskujete, že po úvodním mulliganu nebudete mít pár tahů co hrát, a to je pro agresivní balík fatální.
 
Pirate Elemental Warrior chtěl být svěžím balíkem, který by opět trochu proměnil metu, nicméně jeho nekonzitentnost ho odsuzuje k zapomnění, popřípadě k možnému testování či hraní v Casual modu.
 

Závěrem:

A závěrečné poučení? Pro inspiraci je dobré dívat se i na stránky jako je Hearthpwn, před sestavením nadějně vyhlížejícího balíku však pořádně dumejte, zdali nejde jen o promyšlený clickbait, který vás může stát pěkných pár dustů nebo i ranků v rank modu. Jak se říká - důvěřuj, ale prověřuj.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet