Hearthstone DeckGuide - Elemental Shaman (Un'goro)

  DeckGuide    Elemental    Shaman   

Šamani patřili k top tier deckům několik posledních měsíců. Je pravda, že nepatřili mezi nejoblíbenější decky ve hře, nicméně problematické (rozuměj velmi silné) karty nám odrotovaly do wildu. Do vínku však shaman s nástupem nové expanze dostal solidní počet elementálů, kteří díky svým synergiím přislibovali nástup validního midrange balíku. Meta se posledních pár týdnu proměňovala s neuvěřitelnou nepředvídatelností a rychlostí, a samotný Elemental Shaman se den ode dne měnil. Dnes - více než 14 dní po nástupu roku Mamuta - vám tedy přinášíme decklist, který si umí velmi dobře poradit jak s agresivními balíky typu Midrange Huntera či Quest Roguny, tak i s Taunt Warriorem nebo Jade Druidem.

 

Karty:

 

Fire Fly:

Velmi silný 1-drop, který vám na ruku přičaruje neméně silného 1/2 elementala.
 

Fire Plume Harbinger:

Zlevňovač vašich elementálů vám umožňuje hrát vaše velké miniony o tah dříve.
 
 
 
 

 

Tol'vir Stoneshaper:

Velmi silný 3/5 Taunt minion s Divine Shieldem, pakliže umíte dobře plánovat vaše elemental playe.
 

Servant of Kalimos:

Discover extra Elementala rozhodně přijde vhod - zvlášť když na ruku dostanete nějakého Kalimose nebo Al'Akira navíc.
 
 
 

 

Blazecaller:

Úžasný 6/6 Elemental, který při svém vstupu na board udělí 5 bodů poškození, kam si jen usmyslíte.
 

Kalimos:

Bez legendárního Kalimose je téměř nemyslitelné hrát Elemental Shamana. Tahle legendárka vám dává odpověď na jakoukoliv situaci.
 
 

Strategie:

Elemental Shaman se v aktuální metě musí umět vypořádat s agresivními balíky, které pumpují miniony na board od tahu 1. Z toho důvodu byste proti hunterům, rogunám a dalším rychlým tempo deckům měli do úvodního mulliganu hledat levné elementály, jako je Glacial Shard, Fire Fly či Hot Spring Guardian. Rozhodně nezahazujte ani Maelstorm Portal, který je skvělým AoE spellem pomáhajícím vám udržet kontrolu nad boardem v nekolika prvních tazích hry. Vašeho Shamana budete chtít hrát po křivce, jak jen vám to karty dovolí. Pečlivě plánujte vaše elementálské synergie, které dodávají vašemu balíku tu správnou šťávu. V balíku hrajete velké množství value minionů, kteří čerpají z toho, že v tahu před jejich zahráním položíte na board nějakého vašeho elementála - a právě to je mechanika, ze které čerpá tenhle deck svoji sílu. Proti kontrolním deckům zvolna zaplňujte board, tak aby váš Bloodlust zlikvidoval soupeřova hrdinu behem několika vteřin. Proti midrange balíkům se nebojte využít Bloodlust i jako spell, který vám pomůže efektivně clearovat hrací plochu nebo připravit lethal pro další kolo. Hrajete pět minionů, kteří díky své Battlecry schopnosti dokáží udělit několik bodů poškození, kam si zrovna usmyslíte. Pamatujte, že rozumné plánovaní vašich playů pro nadcházející tahy je nezbytnou součástí úspěšného hraní Elemental Shamana.
 

Závěrem:

Elemental Shaman je balíkem, který patil mezi nejočekávanější, nicméně v aktuální metě rozhodně nepatří mezi nejhranější decky. A to je velká škoda, jelikož jeho sílu není radno podceňovat.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kotek 01.05.2017 08:41

Dobry den chtel bych se zeptat jestli se vyplati otevirat kridla karazhan a nebo kupovat balicky ungoro. Dekuji

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet