Hearthstone DeckGuide - Control Paladin (KFT)

  Control    Paladin    Death Knight   

DK Paladin rozhodně stojí za vyzkoušení, lákavá je hlavně představa wincondition v podobě zaplnění boardu 4 miniony spawnutými skrze paladinovu nově nabytou hero power. Nicméně tento tzv. Exodia Paladin nepatří mezi nejstabilnější balíky. A to právě kvůli obtížím, které musíte překonat při plnění vaší wincondition. Nelámejme ale nad DK Paladinem hůl, jelikož jeho 5/3 Lifesteal kladivo je jako předurčeno pro lategame zápasy, ve kterých nemusíte vyhrávat jen skrze nově získanou hero power. Nový Control Paladin se drží vzoru svých dávných předchůdců. Balík je zaměřen především na kontrolování boardu skrze Doomsayery, Aldor Peacekeery či komba s Equality a Consecration či Wild Pyromancery. Mid a lategame pak zajišťují silné karty jako je Tirion či Ragnaros Lightlord. Nicméně karty jako Dark Conviction, Blackguard, Skulking Geist či právě DK Uther přidávají decku spousty odpovědí na jiné kontrolně laděné meta decky. Ono agresivní decky, by tomuhle paladinovi při dobrém, potažmo standardním mulliganu vážně neměly dělat problémy.

 

Karty:

 

Dark Conviction:

Nenápadná karta, která z každé velké hrozby vašeho soupeře udělá miniona, se kterým bude lehké se vypořádat.
 

Blackguard:

Minion jehož pasivní schopnost udělí poškození náhodnému nepřátelskému minionovi podle toho, kolik životů bylo vyléčenu vašemu hrdinovi.
 
 
 

 

Skulking Geist:

Nepostradatelná epická karta, která bude vaší oporou do lategame proti všudypřítomným Jade Druidům.
 

Uther of the Ebon Blade:

DK Uther, jehož hlavní význam spočívá v nasazení Lifesteal kladiva. S toutu zbraní budete schopni držet board a vaše "hápéčka" pod kontrolou.
 
 
 

Strategie:

Strategie se opírá o přežívání skrze celou partii. A to doslova. Vaší wincondition je totiž odražení všech forem nejrůznějších balíků a jejich ústředních mechanik. Agresivní decky nikdy nebudete chtít nechat pustit na board, svá "hápéčka" budete neustále držet na rozumné úrovni. Proti Control deckům buete hrát value game, ve které budete spořit své zdroje a silné removaly na oponentovi silné karty. Proti Jade Druidům budete lovit Skulking Geista, tak aby vašemu soupeři v závěru partie došel dech. Vaším plánem bude tedy vždy counterování oponentovi strategie, přičemž tento Paladin vám nabízí řešení do téměř každé situace.
 

Závěrem:

Control DK Paladin je rozhodně zajímavým, i když poměrně drahým balíkem, který bude sedět především milovníkům delších partií. Rozhodně však jde o balík, se kterým se můžete vydat na ladder a drtit tam agresivní Druidy a Warriory a při dobrém prolizu obehrávat i lategame Jade Druidy.
 

AAECAaToAgj6BuauArnBAs/HAqDOAsnOAvfQAo7TAguKAdwD9AXPBvYHjwmKrgKzwQKbwgKIxwLlywIA
 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Frajda#2225 31.08.2017 14:39

Na ladderu jsem toto nepotkal ani jednou a navíc je to na první pohled hodně utahaný deck.

Jaký s ním máte winrate?

Sebastian 31.08.2017 16:11

Já hraju tuto sezónu něco podobnýho a 59 procent winrate. 3x jsem sundal soupeře horsemeny A že je to utahaný? To je věc názoru, je to prostě control, každej control je pomalej, jestli chceš hrát fofrem, vezmi piráty, token druida, murloc paladina, nebo podobnej deck pro skilled playery

Frajda#2225 01.09.2017 10:33

@Sebastian

Já bych ty kontrol balíky nepřeceňoval v souvislosti, jestli je někdo skilled player nebo není. Profíci hrajou aggro nebo mid rozhodně častěji než kontrol balíky.

Sebastian 01.09.2017 18:40

Frajda#2225

Jasně, profíci hrajou balíky s nejvyšším winrate, což tohle určitě není. Nicméně, vezmi podprůměrnýho hráče, dej mu jeden z decků, který jsem zmiňoval a garantuju ti, že minimálně rank 10 dá. A zkus mu dát control paladina, jak s ním dopadne Pro mě je hraní control, nebo otk balíků požitek, miluju hry, kdy to prostě ze zdánlivě bezvýchodný situace otočím. Jako třeba Standa na HGG s warlockem, tu hru všichni řadí jako top finále HGG. Tohle s aggrem nezažiješ, tam tak leda lethal ve čtvrtým, což je fakt hodně o skillu

Silamor 04.09.2017 07:49

@Sebastian Tak agro si vezmeš abys rychle vylezl do nějakýho roumnýho ranku a potom spíš už jedeš kontrol.

Jax 31.08.2017 14:26

Už se těším, až Jade druidům vezmu vítr z plachet.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet