Hearthstone DeckGuide - Miracle Rogue (Un'goro)

  Hearthstone    Miracle Rogue    Un'goro   
High skill - high reward deck - jinými slovy balík, který vás odmění neskutečně vysokým winratem, pakliže ho budete hrát na nejvyšší možné úrovni - přesně tohle označení příznačně sedí právě na Miracle Rogunku. Její gameplan není přímý jako u agresivních nebo čistě kontrolních balíků. Přelévání tempa, rozhodná kontrola boardu a závěrečný all-in push jsou termíny známé zejména hráčům Rogue balíků - a je pravdou, že všechny z výše zmíněných výrazů skvěle popisují Valeeru (či Maiev), která se točí okolo buffování Questing Adventurerů či legendárního Edwina, miracle tahů s Auctionáři a následném finálním tlaku s dvojicí Arcane Giantů. Každá z karet v balíku má pro hrací styl a strategii unikátní opodstatnění, nicméně i replacementům je Miracle Valeera otevřena.
 

 

Karty:

 

Hallucination:

Spell, který vám umožní Discovernout kartu soupeřovy classy. 

Razorpetal Lasher:

Pohodový 2-drop, jenž vám do ruky přihrává spell za 1 manu. Důležitá to karta pro aktivování Commbo abilit či cyklení skrz aukcionáře.
 
 
 
 
 

 

Questing Adventurer:

Minion, který bude čerpat z vašich lowcostových minionů a hlavně spellů. Buffujte ho až do nebes.

Vilespine Slayer:

Combo abillita téhle nevinné kytičky zatočí s každým minionem bez ohledu na jeho staty.
 
 
 
 

 

Gadgetzan Auctioneer:

Hlavní zdroj prolizu ve vašem balíku. Pro rogunu naprosto nepostradatelná karta.

Arcane Giant:

Další z velmi silných zabijáků, jehož manacost klesá s každým vámi zahraným spellem.
 
 
 
 

Strategie:

Hlavním plánem vašeho decku je zásobit váš board nesnesitelně velkými miniony, kteří se postarají o "hápéčka" vašeho protivníka. Silný tlak vám samozřejmě nemusí vyjít hned napoprvé, proto v útrobách vašeho decku schováváte dvojici Arcane Giantů a Questing Adventurerů společně s jedním Edwinem. Pro nalezení vašich silných karet budete muset trochu čarovat. Tedy spíš trochu hodně. A právě v tom vám pomohou dva Gadgetzan Auctioneeři, kteří jsou schopni v cuku letu prolízat podstatnou část vašeho balíku. Spousta levnějších spellů vám krom synergií s Auctionáři zajistí i aktivování Combo abilit vašich Vilespine Slayerů či SI:7 Agenta. Ruku nebudete zásobovat jen skrze tradiční proliz, ale také díky párku Swashburglarů, Hallucination a úlisnému Shakuovi. Nějaká ta extra class karta jako dárek od vašeho soupeře se vždy hodí. A ideální mulligan? Hledejte právě Swashburglara, Hallucination či Backstab. Pakliže jste na Coině, nezahazujte ani legendárního Edwina, který může rozhodnout hru klidně i na tahu jedna.

 

Závěrem:

Pro příznivce dražších a hlavně náročnějších balíků je tahle Roguna jako stvořená. Při troše štěstí dokáže obstojně likvidovat jak agresivní, tak i controlní balíky oponentů.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vencino 31.05.2017 09:44

Hallucination fits the Rogue theme of generating cards from their opponent's class or deck (OR DECK)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet