Hearthstone DeckGuide - Konec roku Krakena

  Konec roku Krakena    MrDyDuska    DeckGuides   

S nástupem roku Mamuta se všichni asi nejvíce těšíme na nové karty, mechaniky a hlavně razantní změnu mety. Přeci jenom velmi agresivní balíky, ať už jde o zajeté šamany nebo warriory, velmi rychle vyjdou z módy. Tomu výrazně přispěje i rotace velmi silných minionů i spellů do Wildu. Standard jednoznačně opustí Reno balíky, citelný zásah dostane také Dragon Priest nebo klasický midrange Shaman. Dnešní speciální DeckGuide se bude právě těmto třem balíkům věnovat. Trochu nostalgicky si zmíněné balíky zahrajeme, vzdáme hold všem kartám, které nás zanedlouho opustí, ale ruku na srdce. Nové Un'goro karty nás dlouho smutnit nenechají.

 

 

Renolock:

Mezi kontrolními balíky je Renolock nezpochybnitelnou stálicí už nějaký ten pátek. Odchod naprosto nutných core karet - Rena Jacksona, Emperor Thaurissana a dalších silných záležitostí jako je Demon's Wrath, Imp Gang Boss, Refreshment Vendor či Dark Peddler znamenají pro Reno Warlocka nevyhnutelný konec. Jasně je otázkou jestli si nějakou cestičku mezi kompetitivními decky nevybuduje třeba takový Kazakus-lock. Problémem však bude absence totálního restartu hry právě v podobě legendárního Rena.
 

Dragon Priest:

Dračí Priest se stal po příchodů posledního rozšíření MSoG velmi kompetitivním deckem, který dokázal velmi schopně odolávat agresivním balíkům, přičemž si věděl rady i s tuhými Control balíky typu Jade Druida. Mohla za to především efektivní křivka se spoustou silných value minionů, kteří byli (a stále ještě jsou) schopni držet solidní kontrolu nad boardem a zárovň stupňovat neuvěřitelný tlak na soupeře. Nicméně s odchodem 2/3 Twilight Whelpa, levného Taunt miniona - Wyrmrest Agenta, Blackwing Techniciana a Blackwing Corruptora, dále úžasného 3/6 Twilight Guardiana a samozřejmě i Branna Bronzebearda dostane dračí Priest citelný zásah do jeho early game. Vyznavači dračích synergií budou muset vyrazit do Wildu, aby si tento silný balík užili.
 

Aggro-Midrange Shaman:

Shamana asi nejvíce postihne rotace Tunnel Trogga a Totem Golema, právě tyto karty totiž dodávaly šamanům neuvěřitelně silnou early game a hlavně univerzalitu. Byly vhodnými miniony jak agresivních, tak i midrange zaměřených balíků. Další z citelných odchodů, který se jistě podepíše na šamanově sbírce, bude rotace Azure Drakea, který poskytoval thrallovým burst spellům tolik potřebnou spell damage a navíc ještě proliz díky svému Battlecry efektu. Odchod Branna Bronzebearda pak nejvíce zasáhne asi Jade šamany nejrůznějších variant. Šamanů na ladderu se však asi úplně nezbavíme - nový Un'goro Elemental Shaman totiž aspiruje na nástupce zmíněných midrange balíků.
 

Závěrem:

Rok mamuta bezesporu přinese spoustu změn a totální proměnu aktuální mety. To je událost na kterou se bezpochyby těší tuny hráčů. S nástupem nové expanze však přijdeme o několik typů balíků, se kterýmmi bylo nutné počítat. Které karty a balíky budou chybět vám?
 

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

sheva 05.04.2017 08:33

Proč tady není nic o Global games a české sestavě v tomto prvním "turnaji národů"??
Potřebuju rantovat o tom, proč tam je kurva Žalud místo Faeliho
http://us.battle.net/hearthstone/en/esports/global-games/#country-selector

Frajda#2225 05.04.2017 15:14

no protože Žalud představuje zástupce HS na české scéně díky YT kanálu, kdežto Faeli prostě jenom dobře hraje :P

sheva 06.04.2017 18:47

Frajda#2225
tak není to turnaj v tom, kdo je známější, ale kdo vyhraje
Osobne si myslím, že Faeli/Pokrovac/Standa a Jara meli sanci to klidne vyhrat.. se Zaludem neni ani ta sance.. skoda

sheva 06.04.2017 18:48

@sheva
je to jak kdyby v Americe vybrali Krippariana misto treba Amnesiaca.. protoze ma lepsi YT kanal :s)

Frajda#2225 04.04.2017 10:47

Muloců si myslím užiješ dost a dost

Darklifer 06.04.2017 02:26

Je rozdíl mezi krásným combo murloc deckem a těmi kravinami, které chce Blizzard prosazovat teď.

Darklifer 03.04.2017 18:00

Popravdě mě nejvíc mrzí odchod murloc paladina.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet