Hearthstone DeckGuide - Jade Rogue (Un'Goro)

  Un'goro    Jade    Rogue   
Jade Rogue patřila mezi balíky, se kterými se experimentovalo především před vydáním rozšíření Journey to Un'Goro. Přeci jen kompetitivní Valeeře sluší mnohem více Quest verze (která se však zanedlouho dočká podstatného nerfu), či Miracle Rogue, která patří mezi nemizející stálice téměř kterékoliv mety. Jade Rogue však umí překvapit a potrápit jak agresivní, tak i kontrolněji laděné decky. A čím že to je? Jade Rogue samozřejmě staví hlavní strategii okolo developování velkých Jade Golemů, nicméně v průběhu partie se opírá o tuny velmi kvalitních minionů, kteří díky své Combo, popřípadě Battlecry abilitě, umí držet oponenta pořádně zkrátka. Řeč je hlavně o Vilespine Slayerech, kteří si umí poradit s libovolným minionem, a následně o Shadowcasterech, kteří umí 1/1 kopii vašeho miniona zhmotnit na vaší ruce, takže z něj můžete získat několikanásobně větší value. Pro potřeby vašeho balíku máte k dispozici i legendárního N'zotha, který skvěle doplňuje řádku všech vašich Deathrattle minionů (za přítomnosti dvou Journey Below), které hrajete v balíku.
 

 

Karty:

 

Jade Swarmer:

Malý Deathrattle minion, s jehož pomocí se budete snažit o developování vaší Jade armády od prvních tahů partie.
 

Mimic Pod:

Proliz a zároveň duplikace líznuté karty - ideální do vašich Jade karet či odstraňovačů jako je Vilespine Slayer.
 
 
 
 

 

Shaku:

Legendární borec, který vám s každým útokem do ruky přihraje náhodnou kartu soupeřovy classy.
 

Shadowcaster:

Karta, která se u roguny často nevidí, její value je ale nepopiratelná, pokud dojde na kopírování vašich Battlecry či Combo minionů.
 
 
 

 

Vilespine Slayer:

Kombo zabiják, který funguje jako mnohem lepší verze Assassinatu. Tohoto miniona budete využívat hlavně proti Taunterům či jiným nepříjemným minionům.
 

Aya:

Co by to bylo za Jade balík bez legendární Ayi. Tato panda vám propůjčuje několikero Jade Golemů a hlavně - důležitý stack pro vašeho N'zotha.
 
 
 

Strategie:

Samozřejmě, že hlavní mechanikou okolo které se točí Jade balíky, je rozvoj vlastních Jade Golemů, se kterými se oponent v důsledku nebude schopen vypořádat. Nejinak je tomu i u této roguny. Nicméně, na rozdíl od jiných Jade balíků, si Rogue musí vystačit se svými 30 životy a zástupem minionů, s jejichž pomocí bude držet board pod kontrolou. Jade Rogue chce do své úvodní handy líznout karty, jako jsou Swashburglar, Jade Swarmer, Backstab či Jade Shuriken. To kvůli tomu, aby do samotného úvodu mohl vlastník tohoto balíku uvažovat nad efektivním tradeováním. Již od samotného začátku partie se budete pokoušet o pozvolné budování vaší nefritové armády, a také lízání důležitých karet do vaší ruky. Takový Mimic Pod snad nemůže dopadnout špatně vzhledem k množství důležitých karet, které budete chtít duplikovat. Hlavní oporou balíku je však Shadowcaster, který umí na ruku zkopírovat 1/1 verzi vámi vybraného přátelského miniona, což umožňuje jeho znovuzahrání. To oceníte v případě vašich Battlecry, popřípadě Combo minionů, mezi něž patří i veledůležitý Vilespine Slayer, s jehož pomocí budete instantně popravovat vybrané soupeřovy miniony. Mezi hlavní finišery vašeho balíku pak patří legendární Aya s N'zothem, jejichž funkci snad ani není třeba vysvětlovat.
 

Závěrem:

Pakliže hledáte neokoukaný kontrolní deck, který umí zabavit a velmi dobře contestit současnou metu, rozhodně vyzkoušejte Jade Rogue. Při jejím správném hraní můžete dosahovat stabilního 60% winrateu, přičemž největší překážkou vám budou hlavně rychlé agresivní balíky.
 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet