Česká komunita opět pomáhá dobré věci!

Možná si někteří z našich čtenářů stále pamatují na první charitativní stream vycházející z Hearthstone komunity. První vlaštovku vypustil Damien "DeeThane" Diviš, kdy se rozhodl ze své pozice streamera podpořit dětské onkologické oddělení Motol. Nyní, 9 měsíců později, se na tento počin rozhodl navázat Aleš "Alesh" Hemer, který zvolil stejnou formu charity - 24 hodinový stream pro podporu dobré věci. V celém úsilí ho podpořil Marek "Denny" Stokláska, jenž má na svědomí i výběr destinace, kam pomoc putovala. Na základě své osobní zkušenosti se rozhodl pro Zájmový záchranný chov odložených psů "Lesní zátiší" v Hněvicích u Štětí. Jedná se o soukromý útulek pro psy, který vede pan Mrhal ve svém volném důchodovém čase. Celý stream proběhl ze soboty 29. srpna na neděli 30. srpna.

Základní cíl streamu byl stanoven na vybrání 10 000 Kč. Ten však byl velmi rychle překonán i pomocí několika milníků, za které byli diváci a přispěvatelé "odměňováni" někdy až kuriózním způsobem. Na streamu jsme tak mohli být svědky ukázky sebeobrany, Aleshovy oholené hlavy, Dennyho depilace nohou, rapu v podání DeeThana. Celkem tuto bohulibou akci zhlédlo neskutečných 22 000 lidí, kteří dohromady vybrali částku 78 780 Kč. Dnes 2. září proběhlo předání peněz a hmotné pomoci, bezprostřední reakci pana Mrhala je nejlépe okusit na vlastní oči:

(Na Dennyho YouTube kanálu naleznete i další videa kolem této akce)

 

Na konec jistě patří poděkování jménem celé naší redakce zejména dvěma hlavním propagátorům Alešovi "Alesh" Hemerovi a Markovi "Denny" Stokláskovi za to, že opět předvedli, jak herní komunita dokáže být štědrá a vstřícná. Konkrétně lidi z prostředí Hearthstone již mnohokrát předvedli, že popularizace gamingu a Twitche / YouTube může generovat i mnoho dobrého pro lidi a zvířata, již neměli ve svých životech takové štěstí, aby mohli vést bezstarostné životy plné herních, ale zejména životních zážitků. Poděkování patří ještě partnerům akce, jmenovitě RE-LOAD, RE-PLAY, DXRacer a Topgaming.



Naposledy upravil/a Jirasul 03.09.2015 v 00:12:41.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

BioparoXigen 04.09.2015 13:36

Kdy bude dalsi tydeni meta report ?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet