Leeroy Jenkins slaví 12 let!

  leeroy    12 let    výročí   

Kdo by tomu věřil, že je tu World of Warcraft s námi tak dlouho? Spousta lidí za tu dobu díky němu prožila nezapomenutelné zážitky. Některé se však dostaly na internet a staly se neskutečně slavnými. Asi nejslavnější je Leeroy Jenkins.

Jde o video z doby classicu ve WoW, kdy guilda složená pouze z paladinů progressuje Upper Black Rock Spire. Jeden z paladinů - postava jménem Leeroy - se rozhodne vykašlat na taktiku a naběhne do jeskyně a následkem tohoto celá skupina zemře. Na celé video se můžete podívat níže.

 

Reference v Blizzard hrách

Toto video nezůstalo nepovšimnuto ani samotným Blizzard, a ten se rozhodl přidat reference na Leeroye přímo do některých svých her. První samozřejmě byl World of Warcraft a Leeroy je zde hned několikrát.

Jako první se objevil achievement achievement #2188, při nemž musíte zabít 50 npc #10161. Výměnou za toto získáte titul Jenkins za vaše jméno.

 

Později byl do WoW přidán Leeroy jako follower do vaší garrison. Získat jej lze splněním achievement #9058 a opět získáte titul Jenkins za vaše jméno.

 

Objevil se také jako karta do WoW: TCG, což později vyústilo v jeho přidání do Hearthstone, kde funguje na podobném principu. Leeroy byl zdrojem několika velmi silných komb, což vyústilo v jeho nerf.

 

Leeroy Jenkins nerf - zvýšení ceny ze 4 na 5 many

 

Původně stál pouze 4 many a tak se hrál v Combo Warlockovi, kdy byl schopen dát 20 damage v 1 kole. Rovněž se hrál v Miracle Rogue, kde mohlo jít o combo, které udělilo opět přes 20 damage.

 

Nicméně Leeroy se hrál stále a díky Thaurissanovi se opět objevil ve Warlockovi. Tentokrát šlo o Reno Warlocka, který si mohl dovolit vzdorovat až do chvíle, než si nalízal potřebné karty.

 

Reference zde ovšem nekončí. Můžete si koupit figurku Leeroye nebo, pokud hrajete Overwatch, na Leeroye odkazuje Winston. Před začátkem kola říká "Podle mých kalkulací jsou naše šance na přežití 32.33 %. Eh, opakuji, samozřejmě.", což odkazuje na šanci na přežití, o níž se mluvilo v prvním videu.

Někteří hráči rovněž spekulují, že Reinhardt je odkazem na Leeroye. Zde to není tak očividné, nicméně i takový výtvor existuje.

 

Reinhardt Jenkins

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

fungog 22.05.2017 19:39

Gilda slozena pouze z paladinu...heh

BarbarTsabo 15.05.2017 09:11

Byla to moje první legenda otevřená z balíčku.

Vencino 14.05.2017 15:28

Otevřel sem ho v době, kdy už stál 5, ale hrát sem ho začal až po nerfu Arcane Golema.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet