Legendy Hearthstone, díl 3.

Od draků si uděláme neplánovanou přestávku a ve třetím díle seriálu se zaměříme na tři praštěné patrony z World of Warcraft, jejichž jména nelze vyslovit s vážnou tváří. Navzdory své humorné podstatě však celá trojice zanechala na tváři hry své stopy a vydala se šířit chaos i do Hearthstone.  

Leeroy Jenkins,

 

pravým jménem Ben Schultz, je snad nejproslulejší hráč/postava z World of Warcraft. Nejenže dokázal opustit hranice WoW a proslul i mezi lidmi, kteří hru nikdy nehráli, ale rovněž zavedl nový pokřik stavící se někde mezi „Banzai!“ a „Kamikaze!“

Tento herní fenomén odstartovalo zprvu nudné video guildy Pals for Life, které začíná podrobným plánováním a přípravou na nadcházející místnost dungeonu Blackrock Spire. Leeroyovi samotnému by jen málokdo věnoval pozornost, když jen sedí zády ke všem ostatním a nad hlavou mu visí označení AFK. Ben tou dobou totiž doloval z lednice zbytek kuřete a snažení svých spolubojovníku zvesela ignoroval. Tenhle upozaděný paladin však v jediném okamžiku zcela změní ráz videa a se svým proslulým: „Time is up, lets do this!“ (jeho útočná HS hláška) se vrací do hry. Následuje druhý, ještě ikoničtější pokřik: „Leeeeroy, Jeeenkins!“ a sebevražedný útok na jeskyni plnou dračích mláďat. Poté, co ze zbytku skupiny opadne prvotní šok, ho parta následuje do náruče smrti. Neutuchající příval nadávek na Leeroyovu adresu zastaví až finální hláška: „At least I have chicken.“

Leeroy a jeho hlášky zasáhly snad každý kout warcraft univerza od WoW samotného, kde byl později zvěčněn jako NPC (mrtvola v Blackrock, kterou lze vzkřísit), až po karetní hry WoW TCG a Hearthstone. Pals for Life později přiznali, že video nebylo pravé, ale že šlo o „inscenaci“ velice podobné situace z dřívějška.

 

 

 

Harrison Jones

 

Tenhle WoW NPC je nejlepší počin Blizzardu v oblasti kradení filmových trademarků. Původně ryze humorná postava, mající za úkol rozptýlit hrdiny v dungeonu Zul'Aman, kde jim pomohla překonat vstupní bránu do města, se postupně stala známou tváří s podstatnou úlohou v herním světě.

Podruhé Indy... tedy Harrison zazářil v Grizzly Hills v Northrendu. Společně s hráčem, který přijme jeho quest, se vydá osvobodit dívku zajatou v prastarém chrámu a na cestě ven se utká s démonickou kobrou. Vy ho na celém dobrodružství doprovázíte a chráníte, ale Jones si stejně neodpustí do popisu úkolu přidat pár vět, které tak nějak indikují, že proslulý archeolog vlastně zachránil vás a vy jste mu byl jen jakousi přítěží.

S příchodem Kataklyzmatu se z Jonese stane trenér archeologie. To však neznamená, že pověsil vymetání zatuchlých kobek a pastmi se hemžících jeskyní na hřebík. Angažuje se v pátrání po Truhle příslibu (aby taky ne, když už našel Archu úmluvy, která jako by jí z oka vypadla) v katakombách Uldun. Navzdory jeho tragikomickému vystoupení, zahrnujícím muly, výbušniny a pozoruhodnou dávku štěstí získá k nalezení artefaktu vodítko a o pár questů později Truhlu příslibu opravdu nalezne a aktivuje. Jeho další pátrání se táhne napříč dějovými linkami Mistrs of Pandaria a Warlords of Draenor.

 

 

 

 

Nat Paggle

 

Tenhle profesionální rybář a amatérský ožrala se proslavil nejen svými úlovky, ale také vlastní sadou rybářského náčiní a životními moudry, která za léta strávená vysedáváním na březích Azerothu vyplodila jeho podnapilá mysl.

Na pouhého“ rybáře se Nat dostal do mnoha pozoruhodných situací. Hrdinům vracejícím se v čase skrze Caverns of Time, prozradilo jeho mladší já budoucnost světa (Nat jen vyprávěl své podivné sny, aniž by tušil, že popisuje pád Archimonda, návrat Lich Kinga nebo útok na Tarren mill) a jistá kniha napovídá, že to byl právě Nat, kdo jako první narazil na ztracený meč Ashbringer na jedné ze svých rybářských výprav.

Návrat Deathwinga a celková přeměna světa v ohnivé peklo Nata příliš nevzrušovala a stále se věnoval své živnosti a rybářským soutěžím. Ojediněle se však objevoval po boku hrdinů při boji s Ragnarosem u hory Hyjal jakožto jeden z náhodně vybraných pomocníků při plnění questů (hráči, kteří dostali Nata namísto např. Hemmeta Nesingwaryho, spáchali v 50% případů rage quit). V průběhu dobrodružství pak trousí hlášky jako: „Na tohle zrovna nejsem, ale rád pomůžu.“ nebo „Docela bych si zdříml.“

Mezi jeho oblíbená rčení patří: „Na rybách se krásně přemýšlí, jak o budoucnosti, tak o minulosti, ale nejlepší na tom je, že se tu člověk může pořádně vožrat.“  Podle toho vypadají i jeho oblíbená rybářská místa roztroušená po Azerothu. Snadno je tedy poznáte podle poházených flašek a zlámaných skládacích židlí. 



Naposledy upravil/a Kinedryl 01.03.2015 v 20:42:50.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Metiu 28.02.2015 17:27

Harison Jones a jeho qustova linia v uldume je najlepsia quest linia vo wowku. Odporucam

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet