Legenda mezi legendami - páté kolo

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Předchozí hlasovací kolo zcela ovládla Ysera, která získala tolik hlasů, jako doposud žádná legendární karta, do semifinále tak rozhodně půjde z pozice favorita. Druhé místo si pohlídal temný Deathwing, i na něj se tedy ještě můžete těšit v dalším kole. Kdo se však představí dnes? Opět to budou zajímavé osobnosti.

Cairne Bloodhoof

Cairne Bloodhoof býval ctihodným vůdcem taurenů. Alespoň do chvíle, než se v souboji utkal s Garroshem Hellscreamem, kterému oslaben jedem podlehl. Zanechal však po sobě alespoň syna, Baina. A přesně tak to je i v Hearthstone. S pěti životy sice nemá žádnou oslnivou trvanlivost, ale je po své smrti nahrazen právě svou ratolestí. A Baine Bloodhoof dokazuje, že pochází z hrdého rodu, nezůstává tak otci nic dlužen, co se síly týče. O této kartě vlastně můžeme mluvit obchodním jazykem jako o akční nabídce „dva za cenu jedné“. Jedinou pořádnou obranou proti Cairnovi jsou karty, které ho připraví o speciální schopnost.

Captain Greenskin

Na řadu přichází protivný goblin, který je pirátským kapitánem. Captain Greenskin si i přes malou výšku dokáže vybudovat respekt. A moc dobře ví, že ho budete potřebovat. Proč, ptáte se? No, je to snadné. Pokud chcete hrát balíček s pirátskými kartami, jistě vám přijde vhod Captain's Parrot. A protože se jedná o speciální kartu, musíte nejprve sesbírat všechny ostatní karty, které mají jako svůj typ uvedeny „Pirate“. Tedy i Captain Greenskina. Ale ruku na srdce, i když je to legendární karta, asi ho využijete pouze k tomuto účelu. Platný může být ještě některým Roguům a Warriorům, ale v jiných povoláních pouze zaclání.

Edwin VanCleef

Leckdo by řekl, že kameníci mají solidní profesi. Na tragickém příkladu tohoto mistra kameníka vidíme její úskalí. Edwin VanCleef vedl ve Stormwindu cech kameníků, který se postaral o přestavbu tohoto majestátního města. Když však byla práce u konce, šlechtici odmítli Edwinovi a jeho mužům zaplatit, což je příliš nepotěšilo. Výsledkem bylo, že spolu s ostatními kolegy založil bratrstvo jménem Defias Brotherhood, které přepadávalo a okrádalo po celém království. Nakonec to s ním dopadlo špatně, ale to v Hearthstone není podstatné. Zde je totiž Edwin přítomen v plné síle. Za každou kartu, kterou jste před ním zahráli, získá +2/+2, dejte si na něj tedy pozor!

Gruul

Gruul, strašlivý vládce gronnů, obrovské rasy obývající Draenor (dnes Outland), bude známý všem hráčům World of Warcraft, kteří pamatují úvod datadisku The Burning Crusade. Veteráni si tak možná vzpomenou, jak postupem času rostl do nevídaných rozměrů, s čímž se úměrně zvyšovala i jeho síla. A to samé můžete čekat i v Hearthstone. Na konci každého kola, tedy jak vašeho, tak soupeřova, získá +1/+1. Pokud ho zahrajete a podaří se vám ho delší dobu udržet na stole, bude už téměř nezastavitelný. Na druhou stranu v případě, že stojíte proti němu, nesmíte váhat ani okamžik, jinak se vám ho už nemusí podařit zbavit. I hrubá síla totiž občas vítězí.

Harrison Jones

Indiana Jones, eeeh, počkat, vlastně Harrison Jones, si našel cestu i do karetní hry Hearthstone. A dělá přesně to, v čem byl vždy dobrý. Vydělává na hledání artefaktů. I když, toto platí pouze v momentě, kdy považujete soupeřovu zbraň za artefakt. Tak či onak, zkrátka a dobře zničí oponentovu zbraň a lízne vám tolik karet, kolik měla durability, tedy kolikrát s ní ještě mohl protihráč máchnout. Že je to málo? No, tak trochu ano, sám Harrison nemá zrovna velké hodnoty útoku a životů, jeho efekt je zase využitelný jen proti některým povoláním. Je to vlastně akorát takový dražší a silnější Acidic Swamp Ooze. Ale jsou chvíle, kdy se hodí.

King Mukla

Na závěr přichází král. Jeho královstvím je ostrůvek na jihu Stranglethornu. King Mukla je zuřivým opičákem, s nímž si není radno zahrávat. O tom by mohla vyprávět taurenka jménem Princess Poobah, kterou unesl a dlouho věznil právě na svém ostrově. Raději si nechtějme domýšlet, co asi chtěla obří gorila provádět s de facto krávou, ale zanechme humoru a podívejme se, co Mukla dovede v Hearthstone. Za cenu tří mana krystalů získáte miniona se statistikami 5/5, což je více, než mají ostatní v této cenové relaci. Hra si to tak logicky musí někde vybrat. Váš soupeř totiž dostane dva banány, přesněji Banány, které může použít na své miniony. Ale i dočasný náskok v této fázi hry vám může velmi pomoci k vítězství. Kdo ze zmíněných vám tedy přijde nejsilnější? Hlasujte v anketě a umožněte vašemu favoritovi postup do dalších kol!

Výsledky:

1. Cairne Bloodhoof 164 hlasů 2. Gruul 53 hlasů 3. Edwin VanCleef 52 hlasů 4. Harrison Jones 4 hlasy 5.-6. King Mukla a Captain Greenskin 3 hlasy Navigace:
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:13:42.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet