Legenda mezi legendami - druhé semifinále

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Známe první polovinu finalistů, kterými se po vaší volbě stali Ragnaros the Firelord, Lord Jaraxxus a Tirion Fordring. To znamená, že už nás dělí pouze týden od začátku velkého finále, v němž konečně po dlouhém hlasování poznáme celkového vítěze. Předtím je však stále potřeba zvolit zbývající tři legendy, které se ve finále představí. Kdo z těchto šesti se s již zmíněnou trojicí střetne?

Ysera

Ysera vládne zeleným drakům. Jejím hlavním působištěm je místo zvané Emerald Dream, odkud pro vás bude povolávat několik dalších silných schopností. Hlavní vlastností této dračice je totiž kromě velmi vysokého množství životů, díky kterému se těší velké oblibě, to, že s její pomocí líznete na konci každého svého kola speciální Dream kartu. Co to může být, ptáte se? Mohou to být Dream, kterým soupeře jistě nepotěšíte, jeden ze silných minionů Laughing Sister nebo Emerald Drake, noční můra Nightmare, vhodná ke smrtícímu útoku, a na závěr zajímavé AoE poškození Ysera Awakens. Ať už získáte jakoukoliv z těchto pěti karet, rozhodně nebudete litovat.

Deathwing

Vzpomínáte ještě na Cataclysm? Tak vám jistě draka, který tuto ničivou událost způsobil, nemusím příliš představovat. Deathwing býval původně Neltharionem, mocným Aspektem země. Pak se ale působením Starých bohů poněkud zbláznil a stal se oním černým postrachem ve zbroji z elementia, kterým byl až donedávna. V ničení si libuje i v Hearthstone, kdy jeho příchod do hry znamená také jedno velké kataklyzma. Jakmile ho vypustíte, všichni ostatní minioni na stole budou zničeni a zůstane tam tedy pouze tato okřídlená zrůda s vysokým útokem i životy. Jestli si soupeř vybudoval převahu, pravděpodobně o ni v tomto jediném momentu rychle přijde. Nezapomeňte však, že jeho zahráním přijdete o všechny karty v ruce.

Cairne Bloodhoof

Cairne Bloodhoof býval ctihodným vůdcem taurenů. Alespoň do chvíle, než se v souboji utkal s Garroshem Hellscreamem, kterému oslaben jedem podlehl. Zanechal však po sobě alespoň syna, Baina. A přesně tak to je i v Hearthstone. S pěti životy sice nemá žádnou oslnivou trvanlivost, ale je po své smrti nahrazen právě svou ratolestí. A Baine Bloodhoof dokazuje, že pochází z hrdého rodu, nezůstává tak otci nic dlužen, co se síly týče. O této kartě vlastně můžeme mluvit obchodním jazykem jako o akční nabídce „dva za cenu jedné“. Jedinou pořádnou obranou proti Cairnovi jsou karty, které ho připraví o speciální schopnost.

Gruul

Gruul, strašlivý vládce gronnů, obrovské rasy obývající Draenor (dnes Outland), bude známý všem hráčům World of Warcraft, kteří pamatují úvod datadisku The Burning Crusade. Veteráni si tak možná vzpomenou, jak postupem času rostl do nevídaných rozměrů, s čímž se úměrně zvyšovala i jeho síla. A to samé můžete čekat i v Hearthstone. Na konci každého kola, tedy jak vašeho, tak soupeřova, získá +1/+1. Pokud ho zahrajete a podaří se vám ho delší dobu udržet na stole, bude už téměř nezastavitelný. Na druhou stranu v případě, že stojíte proti němu, nesmíte váhat ani okamžik, jinak se vám ho už nemusí podařit zbavit. I hrubá síla totiž občas vítězí.

Leeroy Jenkins

Na řadu přichází legenda z řad hráčů. Komu je jméno Leeroy Jenkins neznámé, pravděpodobně nějak zameškal video, které tento mýtus vytvořilo. Raid v Blackrock Spire byl přerušen náhlým probráním zdánlivě nepřítomného hráče, který jednoduše vběhl do místnosti, natáhl všechny nepřátele v okolí a pohřbil tak své kolegy v přívalu dráčků. Pokud toto víte, jistě pochopíte jím inspirovanou kartu ve hře Hearthstone. S pokřikem se okamžitě vrhne do bitevní vřavy díky schopnosti Charge, musíte však počítat s vyvoláním Dráčků na straně soupeře. Z pohledu taktiky je úkol jasný – nenechat je Leeroye zničit, případně tuto kartu využít k útoku, kterým hru ukončíte.

Sylvanas Windrunner

Jako poslední ze všech semifinalistů/semifinalistek se vám představuje Sylvanas Windrunner. Tato bývalá elfka, dnes již poněkud (ne)mrtvá, nepatří vzhledem ke svému charakteru k nejmilovanějším postavám univerza, rozhodně však většina hráčů ví, o koho se jedná. Její oblibou se v poslední době stalo oživování poražených přátel či nepřátel, což koneckonců předvádí i v Hearthstone. Jakmile totiž zemře, přetáhne na svou stranu jednoho náhodného miniona soupeře. Kvůli tomu pak musí protihráč měnit taktiku a dávat si velký pozor, co a jak udělá. Sylvanas je rozhodně užitečnou kartou, o to více si musíte dát pozor, až budete hrát proti ní. Kdo ze zmíněných vám tedy přijde nejsilnější? Hlasujte v anketě a umožněte vašemu favoritovi postup do finále! Výsledky: 1. Ysera 107 hlasů 2. Leeroy Jenkins 78 hlasů 3. Cairne Bloodhoof 53 hlasů 4. Deathwing 14 hlasů 5. Sylvanas Windrunner 12 hlasů 6. Gruul 11 hlasů Navigace:
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:15:09.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet