Hearthstone DeckGuide - AnyFinja Paladin (MSoG)

  AnyFinja    DeckGuide    Finja   

Murločí Paladin patří mezi kontrolní typy balíků, které vsází na opakovanou likvidaci celého boardu, nějaké to healení pro případy krize a jedno velké smrtící kombo. Anyfin Can Happen na board vyčaruje náhodnou kombinaci murloců, kteří během duelu zemřeli. Kdo z vás takový balík nepotkal? Nicméně po vydání MSoG i tento balík doznal několika zajímavých úprav, které mu pomáhají vypořádat se se současnou metou. Mnohem trefnější název pro tento balík je AnyFinja Paladin.

 

 

Karty:

 

Barnes:

4-drop, který vám pomáhá vyplnit křivku a pustit na board zmenšenou kopii jednoho z vašich value minionů.
 

Finja:

Legendární murloc, který vám (pakliže aktivujete jeho schopnost) přivolá dva náhodné murlocy z balíku rovnou na board.
 
 
 
 

Ragnaros, Lightlord:

Bez Healu by to tenhle balík prostě nezvládal. Ragnaros vám poskytne úžasné 8/8 staty a navíc 8 životů ihned po svém vstupu na board.
 

Anyfin Can Happen:

Něčím musíte udolat soupeře. Tak proč ne třeba znovuoživením padlých murloců?
 
 

Replacementy:

Anyfin Paladin je balík, který nesnese příliš zásahů do svých útrob. Celý se točí okolo jednoho velkého smrtícího komba, kterému předchází několik kol příprav. Nahrazujte chybějící karty dodatečným prolizem či další spellem s AoE efektem, jako je například Enter the Colliseum.
 

Strategie:

Jako u každého správného Control decku budete chtít od začátku partie kontrolovat situaci na hrací ploše. K tomu vám slouží zásoba AoE spellů, tuna menších minionů vhodných k tradeování a samozřejmě karty, které vám umožnují prolíznout podstatnou část vašeho balíku. To vše bude sloužit k nalezení střípků vašeho smrtícího komba, které se v tomto balíku skládá především z murločích potvor. Oproti dnes již zastaralým verzím Anyfin Paladina se v balíku hraje legendární murloc Finja, který vám umožnuje na board povolat dvojici murloců přímo z útrob vašeho decku (pakliže s ním tedy budete schopni zlikvidovat soupeřova miniona). V současné metě vám půjde hlavně o přežití, z toho důvodu váš balík obsahuje spoustu karet, které vám pomohou navrátit nějaká ta hápéčka. Pro správné fungování na late game orientovaného paladina budete potřebovat tunu legendárek, jako je Tirion, Ragnaros či Barnes.
 

Závěrem:

Anyfin Paladin se řadí mezi balíky, které vyžadují nadupanou sbírku karet, velký skill, trpělivost a spoustu času. Nicméně v současné metě se jedná o balík, který je příjemným zpestřením mety plné tempo balíků a Reno decků.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet