Hearthstone DeckGuide - Devolve Jade Shaman (MSoG)

  Jade    Devolve    Shaman   

S Devolve Jade Shamanem vám jde v první řadě o kontrolu boardu. K tomu vám poslouží velmi vysoký počet AoE spellů v balíku, několik karet, které vám navrátí ztracený život a v neposlední řadě i karty, které budou postupně budovat vaši Jade armádu. O tempo vám ve většině soubojů nepůjde. Soupeře chcete hlavně utahat, zlikvidovat core karty jeho decku a počkat do fáze, kdy na stole budou stát opravdové zrůdy v podobě vašich 9/9 či 10/10 golemů. Proti agresivním balíkům byste měli být ve značné výhodě, tedy pokud váš mulligan nedopadne katastrofálně. Proti Reno balíkům budete chtít využívat hlavně vaší lategame a potvor, které budou schopny skončit hru během jednoho či dvou kol. Jedinou vaší opravdovou slabinou je pak relativně malá schopnost prolizu kartu. Hrajte proto každou kartu po nějakém tom zamyšlením nad dalšími tahy.

 

 

Karty:

Devolve:

Vaše doplňkové AoE a plošný Hex v jednom. Věřte tomu, že tato hra dokáže skvěle zamíchat se synergiemi soupeřova balíku.
 

Elemental Destruction:

Nenahraditelné AoE kouzlo, které sesmaží téměř zaručeně celý board. Kombinujte s Lava Shockem.
 
 
 
 

Jinyu Waterspeaker:

Pakliže čelíte agresivním balíkům, nic vás nepostaví na nohy tak jako 3/6 minion, který vám vrátí nějaká ta hápéčka.
 

Jade Chieftain:

Silná 5/5, která vám na board vyčaruje odolného Taunt miniona, který bude silnější s každou předem zahranou Jade kartou.

 


Strategie:

Vše začíná u správného mulliganu. Důležitý je především proti agresivnějším deckům, kde do ruky chcete dostat zbraň a nějaké to AoE pro likvidaci menších, ale i tak otravných minionů. Proti control balíkům se několik prvních tahů spokojíte pouze se spamováním vaší Hero Power. Přeci jen - tuna kouzel, která budou opakovaně resetovat board, pomůže při hledání tolik potřebných Jade Karet. Devolve hrajte pro možná co největší value, pakliže hrajete proti agresivním pirátům, devolvěte je, pirátí synergie budou rázem pryč. Stojíte proti deckům, které se schovávají za Taunt miniony? Devolve je vaše odpověď. Tahle karta není jen doplňkové plošné kouzlo, ale vlastně další Hex, který vám z cesty pomůže odstranit otravné nepřátelské miniony. V lategame pak sázíte na vaše obří Jade Golemy, které s použitím všech Jade karet vyženete až na 10/10 - a to není řeč o kombinaci Jade karet s Brannem.
 

Závěrem:

Šaman patří v současné metě k univerzálním classám, které se dají hrát na několik způsobů. Pro náročnější hráče je vhodný Control Shaman, který má velmi solidní winrate, nepatří mezi nejběžnější balíky a dovede si poradit téměř s jakýmkoliv protivníkem.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Burneo 14.02.2017 17:26

Dá se v tomto decku něčím nahradit Aya? Třeba Al'Akirem?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet