Karty, které se změnily #3

http://hsfan.tiscali.cz//pic/loga/hskarty

V dnešním díle Karet, které se změnily můžete zjistit, jaké změny potkaly Sylvanas Windrunner a jak souvisí se zapomenutou kartou Skeleton. Na pitevní stůl si našel cestu priest a vy se tak můžete dozvědět, jak toto povolání vypadalo, než přišel zásah shora a priest ze hry prakticky vymizel. A nakonec se vám představí původní verze dvojice neutrálních karet.

Legendárky

Sylvanas Windrunner

Není to zase tak dávno, kdy Sylvanas Windrunner ovládala rankedy a objevovala se skoro v každém decku. Za 5/5 miniona a výborný efekt jste tenkrát zaplatili pouze 5 mana krystalů a tomu bylo obtížné odolat. Nakonec se tedy cena zvedla na 6 many a situace se ustálila. Ale ještě před tím potkala Sylvanas jiná změna. Původně vám, podobně jako Deathwing, zahodila všechny karty na ruce, ale na oplátku jste dostali do ruky pět (!) 3/3 minionů. A tím vyvoleným (a pětkrát naklonovaným) minionem byl Skeleton, o kterém jste se mohli dočíst už v článku Karty, které možná neznáte. Původně jsem si tedy myslel, že šlo o pozůstatek z nějaké hodně brzké verze, až později se mi podařilo odhalit tuto docela slušně utajenou změnu.

Prophet Velen

Podobně zásadní změnou si prošel Prophet Velen. Nemyslím tím navýšení statů z 5/7 na 7/7, ale změna původního (a trochu přestřeleného) efektu, který vám zajistil líznutí karty za každého nepoškozeného miniona na stole na podstatně zábavnější zesílení vašich kouzel na dvojnásobek. Je jen málo lepších pocitů, než za pomoci Mind Vision nebo Thoughtsteal vrátit soupeři třeba Fireball za dvojnásobek. Po nějaké se pak efekt rozšířil i na Lesser Heal, priestovu hero power.

Classové karty

I přestože se populace hráčů priesta nyní rovná takovým 10 na celém světě, většina změn, která tuto classu potkala, je paradoxně kladného charakteru.

Mind Control

Pokud je ale jedna změna, která priesta zasáhla silně, je to změna ceny u Mind Controlu. Původně jste v každém osmém kole počítali s tím, že soupeř si aspoň jednu takovou kartu v ruce schovává a byli jste nuceni podle toho hrát. Pokud jste si troufli zahrát třeba Ragnarose, často pak následovalo Anduinovo „Thank you“ a Ragnaros přeběhl k nepříteli. Vývojáři tomu udělali přítrž, když cenu karty zvedli na současných 10 mana krystalů. Priest tak díky prosté změně ceny prakticky přišel o svou nejsilnější zbraň.

Mind Vision

Pokud si stejně jako já užíváte používání Mind Vision nebo Thoughtsteal, možná si někdy říkáte, jaká je by to mohla být zábava, kdyby vám aspoň Mind Vision dovoloval soupeři kartu sebrat. Ve skutečnosti tomu tak v alpha verzi bylo. Cena se sice vyšplhala na 4 many (a později až na 6), ale zase jste mohli soupeře obírat o karty. Při přechodu do beta verze se Mind Vision změnil do současné podoby a vzhledem k tomu, jak se Blizzard staví k discardu, nemůžeme čekat, že by se něco podobného ve hře znovu objevilo.

Další změny karet pak už byly spíše miniaturní. Za Northshire Clerica nyní už nedáte 2 mana krystaly, stejně tak za Mind Blast a Inner Fire už nezaplatíte 3 many. Lightspawn dostal 1 Health navíc, Temple Enforcer zase 1 Attack a Cabal Shadow Priest dokonce obojí. A Power Word: Shield vám nyní zajistí expresní dopravu jedné karty z balíčku do ruky, ale zase na druhou stranu přidává jen 2 Health.


A navrch k těmto všem změnám priest navíc o několik svých karet během closed bety přišel. O těch se můžete dočíst zde.

Neutrální karty

A dnešní díl zakončí dvojice neutrálních karet.

Sunfury Protector

Pokud si vzpomínáte na kartu Fade, možná si vzpomenete, že stejný efekt poskytoval i Sunfury Protector. S tím rozdílem, že jste místo karty dostali 2/3 miniona. Fade byl naštěstí vyměněn a Sunfury Protector dostal do vínku nový efekt. Nyní je tedy pro změnu levnější obdobou Defender of Argus...

Wild Pyromancer

A nakonec Wild Pyromancer. Dny Pyrosmith decku jsou sice asi za námi, ale tento deck by nikdy nefungoval, kdyby Wild Pyromancer neprodělal malou plastickou operaci. Dříve totiž za každý váš spell dával pouze 1 damage do náhodného nepřítele. Dokážu si představit, jak byl lethal za pomoci původního verze této karty neuvěřitelně potupný, ale karta to byla vážně k ničemu.

Navigace:

[1.díl] --- [2. díl] --- [3. díl]
[4. díl] --- [5. díl] --- [6. díl] --- [7. díl]



Naposledy upravil/a Glea'ar 30.05.2014 v 20:23:45.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir Finley Mrrgglton 07.07.2014 23:08

Dočkáme sa niečoho takého ako je Hero-taunt?

Čaňa 01.05.2014 19:57

Dny Pyrosmith decku jsou sice asi za námi uplne jsem si ted vzpomel jak jsme to hral s tema Will of the Forsaken. Jinak hezky clanek

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet