Další aféra podvodu v Hearthstone - Hosty usvědčen

Na poli Hearthstone nebyla dlouho žádná aféra. To se teď rozhodl změnit Raphael „Hosty“ Tsantili, hráč týmu Archon. V zápase Pinnacle 2 turnaje proti Lifecoachovi si napomohl sledováním streamu turnaje – a to dost amatérským způsobem.

 

Tento obrázek byl první, při kterém komunita pojala podezření. Odraz v obraze za Hostyho zády ukazuje, že kromě samotné hry na jednom z monitorů, mu na druhém běží i stream.

Druhým důkazem může být samotná Hostyho přítomnost v chatu streamu:

 

A jelikož na internetu je spousta šikovných lidí, jen krátce po turnaji vzniklo video, které porovnává záběr z Hostyho webkamery a samotný stream. Toto video dokazuje, že Hosty měl puštěný stream během hraní a časové záznamy přesně kopírují deset minut dlouhý delay, který je u streamu používán:

 

Sám Raphael ve svém vyjádření na redditu veškeré obvinění odmítá:

„Jak si někdo může myslet, že jsem stream snipoval. Nejenom že jsem stream nesledoval / neposlouchal ho, turnaj navíc běží s obrovským delayem, což zabraňuje, aby něco takového bylo vůbec možné!

Pokud bych někdy měl takový zlý úmysl a podváděl (což nepřichází v úvahu), prostě bych se odhlásil ze svého účtu (na Twitchi – pozn. redakce), není to nic složitého.“

Bohužel důkazy proti Hostymu jsou velmi silné, na což reagovalo i samotné vedení týmu Archon. Provinilý hráč byl z týmu okamžitě vyloučen, což vedení komentovalo ve svém vyjádření na Twitteru:

„Archon se rozhodl vyloučit Hostyho z týmu. V žádném případě nehodláme bránit cokoliv, jenž by narušovalo integritu hry.“

Poslední podobnou aférou bylo finále Dreamhacku, po kterém byl z podvodu podezříván RDU. Podrobnosti o tomto případu se můžete zpětně ZDE.

Jaký je Váš názor na podvody v Hearthstone na té nejvyšší úrovni? Příjdou Vám důkazy proti Hostymu dostatečné?



Naposledy upravil/a Jirasul 30.01.2015 v 14:45:34.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

lojza 31.01.2015 17:16

No, imho 10 minut je ještě pouzitelne - rekneme, ze clovek bude maximalne zdržovat - coz ti profici stejne delaji, mají 1 kartu na zahrani a cekaji az sekundu před vyprsenim limitu, nez ji zahrajou, absolutne nechapu...Takze nekde (a imho ani ne v 10 kole) se clovek například dozvi, co si ten druhy liznul na zacatku. Rekneme, ze tam bude nejaka silna ultimatka, kterou ma stále ještě na ruce. Tim okamzite ziskam vyhodu, pokud se to dozvim.Samozrejme se muze stat, a je to pravdepodobne, ze všechny karty uz vyhazel - ale i to necemu muze napovědět, protože se z toho da odhadovat, jestli vyhodil něco, co si pak uz neliznul a podobne.10 minut je fakt malo, ostatne když se delaji prenosy z pokeru z WSOP a podobne, tak tam je zpozdeni 1 hodina a dokonce i novinari, kteří jsou na miste a delaji online zápisky na blog a podobne, tak dobrovolne delaji také to hodinove zpozdeni, aby to nikdo nemohl zneuzit.

thegtrsk213 31.01.2015 11:33

Dosť hanba.. Amaz je šéf Archon a JEHO spoluhráč, dokonca na JEHO turnaji. Dobre že ho vyhodili.. Aj včera sa Strifecro snažil nenápadne behať očami po druhom monitory

Pyrogos 30.01.2015 14:45

pokud byl na twitchi 10m delay tak by mu snipování bylo stejně k ničemu ne ? omg však od toho ten delay je .. se mohl maximálně dívat na svoje chyby

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet