Češi úspěšně odstartovali HGG

  MrDyDuska    HGG    Hearthstone Global Games   

Hearhtstone Global Games je jedinečný turnaj, ve kterém se týmy 48 zemí světa utkají o titul těch nejlepších z nejlepších a neuvěřitelný 300 000 dolarový prizepool k tomu. Dneškem začala první - skupinová - fáze turnaje. V této fázi je všech 48 týmů rozděleno do 8 skupin, přičemž do dalších kol následně postupují nejúspěšnější tři týmy z každé skupiny. HGG pak úderem dnešní 10. hodiny odstartoval duel mezi Českou republikou (kterou zastupovali StanCifka, Jára Vyskočil, pokrovac a CzechCloud) a Filipínami (ve složení WaningMoon, Chalk, Staz a caracute). Souboj mezi těmito týmy proběhl ve formátu BO5 (tzn. vítězný tým musel vyhrát alespoň tři hry z celkových pěti). O napínavé zápasy nebyla nouze, nicméně český tým, značně posílený banány, byl v konečném důsledku schopný utrhnout výhru, když porazil filipínský výběr poměrem 3:2.

 

 

V přímém přenosu pak duel naživo sledovalo přes 20 tisíc diváků. Napjatá atmosféra byla cítit jak mezi soutěžícími týmy, tak i v chatu na streamu oficiálního kanálu turnaje https://www.twitch.tv/playhearthstone. Vyhrocená situace se pak odrazila v chatu přímého přenosu při souboji českého matadora Stanislava Cifky s kapitánem filipínského výběru WaningMoona za vyrovnaného stavu 1:1. StanCifka do souboje proti filipínskému hráči vyrazil s velmi zajímavým Handlockem, soupeř si pro tento souboj připravil novou Miracle Rogunu. Je důležité podotknout, že jednou z tzv. "winconditions" decku StanCifky je legendární Lord Jaraxxus, který Handlockovi poskytuje solidní spawn 6/6 démonů za dvě many v každém kole, propůjčuje svému majiteli velmi dobrou 3/8 zbraň a 15 životů k tomu. Jedinou kartou ve hře, která dokáže napřímo zlikvidovat tohoto legendárního démona,Pakliže jste se na přímý přenos nemohli sledovat online nezoufejte je warlockův Sacrificial Pact. A právě kvůli této kartě a celému průběhu partie mezi StanCifkou a WaningMoonem se v chatu přímého přenosu strhla přestřelka o tom, zdali český tým Stream snipuje (jestli český tým nečerpá informace o soupeřově ruce a kartách z přímého přenosu). V samotném začátku partie totiž WaningMoon díky nové Rogue kartě Hallucination do ruky dostal právě Sacrificial Pact, který je přímým counterem na samotného Jaraxxuse. WaningMoonova play byla bez pochyb správnou volbou, přece jen v situaci, kdy stojíte proti Handlockovi, počítáte s tím, že Jaraxxus dříve či později dorazí na board. A v průběhu souboje opravdu došlo k situaci, kdy StanCifka mohl tuto legendární kartu zahrát pro získání solidního tempa a následného tlaku na výhru v několika málo tazích. StanCifka se však právě této příležitosti rozhodl nevyužít, vědom si toho, že právě Sacrificial Pact by instantě ukončil probíhající partii v jeho neprospěch. Jeho play však stačila velkému množství diváků jako důkaz stream snipování českého celku.

 

Humbuk okolo snipování:

Jak to se stream snipem ve skutečnosti bylo? Pro StanCifku samozřejmě svědčí ta skutečnost, že patří ke světovým špičkám, jejichž playe se vymykají chápání casual hráčů Hearthstone. Obehrávání karty, jako je Sacrificial Pact, by samozřejmě spoustu hráčů ani nenapadlo, nicméně i sami kluci se o tom zmiňují v krátkém videoblogu po duelu s Filipínami.

 

 

Obehrávání Sacrificial Pactu samozřejmě nahrává i ta skutečnost, že za situace kdy měl StanCifka na boardu Lorda Jaraxxuse a legendárního Krula, se WaningMoon rozhodl Sapnout (vrátit do ruky) právě Lorda Jaraxxuse. Tímto playem se filipínský reprezentat pokusil tzv. "vybaitit" přímé zahrání legendárního démona z ruky tak, aby ho mohl v následujícím tahu zlikvidovat přes nula many stojící spell. StanCifka však tuto očividnou návnadu nespolkl a mohl se těšit z následného, i když velmi těsného vítězství, které velkou měrou přispělo k celkovému triumfu českého celku. 

 

Třetím faktorem, který samozřejmě chat přímého přenosu nereflektoval a který víc než co jiného hovoří ve prospěch českého týmu, je stream delay (tedy časový posun mezi duelem samotným a přímým přenosem). Diváci tedy sledují playe, které se odehrály zhruba před 5-15 minutami, což znemožňuje podvádění ve smyslu Stream snipování.

 

První den HGG tedy pro český tým skončil úspěšně. Klukům samozřejmě gratulujeme a přejeme jim spoustu úspěchů i do dalších duelů ve skupině. Pakliže jste přímý přenos nemohli sledovat online, nezoufejte - pod tímto odkazem najdete záznam souboje mezi ČR a Filipínami.

 

Záznam prvního dne HGG zde.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

ejpon 11.04.2017 18:56

Lidi si hlavě mysleli, že stream snipují, protože videovolali s Járou, kvůli čemu se otáčeli na 2. monitor, což spousta lidí viděla jako puštěný stream..

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet