Legendy Hearthstone, díl 4.

 Jak jistě většina z vás už ví, příští rozšíření pro Hearthstone nás zavede do nehostinných útrob hory Blackrock a byť známe z nových karet zatím jen zlomek, někteří její obyvatelé se ve hře pohybují už delší dobu.

Mluvím samozřejmě o Ragnarosovi, jeho služebníkovi Geddonovi a o nezkrotné síle přírody známé jako The Beast.

Hora Blackrock

 

V Azerothu není o nebezpečná místa nouze, ale pokud by se někdy někdo pokus sestavit objektivní žebříček, Blackrock by rozhodně útočil na medailové pozice.

Byť zvaná horou, je Blackrock ve své podstatě aktivní sopka. Neustále z ní unikají hektolitry lávy, vypouští do ovzduší oblaky popela a udržuje si stabilní teplotu někde mezi tavicí pecí a Fattyho podpažím při chůzi do mírného kopce. Prostě ideální parcela pro doupě nějakého teplomilného záporáka, ovšem Blizzard se rozhodl šetřit místem a nacpal dovnitř rovnou dva.

Ragnaros a černý drak Neffarion, syn Deathwinga, svádějí o toto území dlouhodobou válku. Možná jen díky této vzájemné rivalitě se Azeroth ještě neproměnil v jedno velké spáleniště, neb válka dlouhou dobu odvracela pozornost obou soků od smrtelných ras.

Horu dále obývají železní trpaslíci (Dark Iron Dwarf), sloužící Ragnarosovi a klan orků podmaněný Neffarionem. Domyslete si navíc armády golemů, ohnivých elementálů, černých draků, nějaké ty ogry a dostanete slušnou záminku pro pár hrdinů, aby si naplnili kapsy lektvary, nazuly nehořlavé boty a vydali se dovnitř, udělat s touhle přičmoudlou pakáží krátký proces.

 

Ragnaros, Pán ohně

 

To, že se Pán ohně před svým návratem do Azerothu zapletl se Starými Bohy a byl Titány navěky uvězněn, je sice zajímavé, ale pro nás bude lepší začít až od nenechavých Železných trpaslíků, kteří se bláhově domnívali, že když Ragnarose vysvobodí, pomůže jim v boji s ostatními klany.

Opak byl pravdou a celý Železný klan se tak stal Ragnarosovými služebníky a zbraní v boji s orky. Jedna armáda s výškovým průměrem kolem metru dvacet však k pokoření světa nestačí a Ragnaros potřeboval novou, mnohem nebezpečnější. Z kamene a lávy začal sestavovat mocné golemy a na pomoc si přizval i své ohnivé elementály.

Jeho zlovolné počínání však překazili odhodlaní hráči a Ragnaros byl uvržen zpátky do Říše Ohně odkud přišel. Tohle ho zřejmě natolik rozzuřilo, že se rozhodl smrtelníkům krutě pomstít a jako svůj další cíl si vybral Horu Hyjal. Zřejmě mu neušlo, že mají s Deathwingem spoustu společných cílů (vyhladit smrtelníky, zničit strom života, spálit Azeroth, prostě klasika) a dal vzniknout silnému spojenectví (tím nejspíš vzal za své i jeho boj s Neffarianem).

Ani u Nordrasillu ale nepochodil a navíc na sebe strhl tolik pozornosti, že obráncům Hyjalu došla trpělivost a rozhodli se s Ragnarosem skoncovat nadobro. Skrze portály ho pronásledovali až do jeho doupěte ve tvrzi Sulfuron a svedli s ním finální bitvu (při které Ragnaros poprvé ukázal své dlouho utajované nohy). Má se za to, že vítězstvím v jeho domovině byl Pán ohně jednou provždy poražen, ale přesto by na to nikdo život nevsadil.

 

Baron Geddon

 

Baron byl Ragnarosovou pravou rukou už odedávna, ale ne vždy měl svou pozici zcela jistou. Poté, co byl Geddon poražen v boji s Titány, jej ve funkci nahradil Majordomus Executus, bytost z masa a kostí. Baron nebyl schopný přenést přes srdce, že si Ragnaros vybral za svého pobočníka něco, co netvoří jen čistý plamen a naplánoval zrádný útok na prince Thunderaana, syna Pána větrů, Al'Akira (své flatulační narážky si nechte pro sebe), aby tím upevnil své postavení.

Thunderaan byl zajat a uvězněn v amuletu, který Ragnaros rozdělil vedví a pověřil Geddona a Garra (další Ragnarosův poručík) opatrováním polovin. Pokud by byl amulet znovu spojen, Thunderaan byl se mohl osvobodit.

Nicméně ani tímto husarským kouskem si Baron své původní místo nezasloužil a nezbývá mu nic než čekat a sbírat síly na svržení Executuse. V současnosti střeží Blackrock proti všem vetřelcům.

 

 

 

 

 

 

The Beast

 

Teď zavítáme na druhou stranu barikády. The Beast byl zajat drakem Neffarianem, aby mu pomohl s jeho šlechtitelskou činností. Křížením s draky tak vzniklo nové plémě dvouhlavých, psům podobných draků, kteří nyní střeží Blackwingovo (Neffarianovo druhé jméno) doupě.

The Beast je jistě úctyhodný kousek a není divu, že láká spoustu senzacechtivých vědců k bližšímu prozkoumání. Dá se z jistotou říct, že nejblíž se k němu dostal Finkle Einhorn, gnómský dobrodruh a známý průzkumník trávicích traktů všech větší potvor. Jakmile hráči Bestii porazí, mohou ji stáhnout z kůže a Finkla vysvobodit z jejích útrob. Nikdo neví, jak dlouho tam vevnitř vlastně byl (jeho hláška „I've been inside that thing for months!“, však napovídá, že poměrně dlouho), ale zřejmě jej to nikterak nepoznamenalo, neboť podruhé je možné ho potkat poblíž další Blackrockské nestvůry, Chimaerona.



Naposledy upravil/a Laxtar 09.03.2015 v 09:16:53.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Rodann 10.03.2015 14:22

mates0
A já měl za to, že Onyxia v Kalimdoru v lokaci Dustwallow marsh
Bývávalo... a dokonce dvakrát. Poté, co byla poražena, je nyní (od Cataclysmu) spolu se svým bratrem, který ji oživil, final bossem v instanci BWD.

mates0 10.03.2015 10:34

Rodann
Správně je Nefarian, nikoliv Neffarion. A jeho sestra, Onyxie, se s ním také vyskytuje v hoře Blackrock jako boss - i když technicky je nemrtvá a není tak předobrazem karty z HS. A samozřejmě Leeroy Jenkins je tam také!
A já měl za to, že Onyxia v Kalimdoru v lokaci Dustwallow marsh

Rodann 09.03.2015 22:21

Správně je Nefarian, nikoliv Neffarion. A jeho sestra, Onyxie, se s ním také vyskytuje v hoře Blackrock jako boss - i když technicky je nemrtvá a není tak předobrazem karty z HS. A samozřejmě Leeroy Jenkins je tam také!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet