(D)evolve Shaman DeckGuide

  Evolve    Shaman    Deck Guide   

(D)evolve Shaman

Tři 6-dropy za 6 many. To je prostě sen. Díky Doppelgangsterovi a Evolve navíc relativně snadno uskutečnitelný. Pojďme trochu počítat - Ve hře se prozatím nachází 68 minionů stojících 6 many, přičemž jen opravdu malý počet z nich patří mezi slabší kusy. Nezdráhám se říci, že více než 90% 6-dropů má velmi kvalitní staty či schopnosti. Devět minionů nabízí Taunt další 2 Charge. S tím se rozhodně dá hrát. Přeci jenom mít 90% šanci na to, že se ze slaboučkého 2/2 Doppelgangstera a jeho kopií stane něco velkého a nepříjemného je víc než lákající. No a abychom z našeho evolučního balíku udělali pro soupeře ještě více nepříjemnou záležitost, zamíchali jsme do jeho obsahu i Devolve - skvělé znehodnocení soupeřova boardu.
 

Karty:

 

Evolve:

Za pouhou jednu manu jste schopni povýšit až 7 vašich minionů na monstra, která mají větší manacost. 
 

Devolve:

Vaše páté AoE v balíku - potřebujete se dostat přes Taunt, obejít Deathrattle miniony, tak vsaďte na RNG a proměňte soupeřovi miniony.

 

Jinyu Waterspeaker:

Velmi solidní 4-drop, který nabízí velmi slušné statistiky a velký heal, který vás dokáže vytáhnout z nejhoršího.
 

Doppelgangster:

Za jednu kartu dostanete na board 3 2/2 miniony. S Evolve neuvěřitelné kombo, bez něj i tak hratelná karta, hlavně proti agresivním balíkům.

Replacementy:

Pakliže postrádáte některou z uvedených karet, přidejte do balíku Bloodlust pro solidní boost vašich minionů či Branna, díky kterému znásobíte sílu vašich Battlecry minionů.

Strategie:

Midrange balíky se potřebují umět s rychlým agrem - k tomu má šaman k dispozici spousty levných karet, které poskytují tolik kýžený AoE efekt, či nějaké ty Taunt miniony. Proti controlům potřebujete v balíku hrát zase karty, které budou vyvíjet neskutečný tlak na soupeře. Za tímto účelem hrajete vaše silné (i když trochu na náhodě závislé) Evolve kombo. Každý mulligan by měl hledat Tunnel Troga, Spirit Claws či Totem Golema, pro velmi silnou early game, ve které budete držet board pod kontrolou. Oproti Control deckům se nebojte ponechat ani střípky vašeho komba, pakliže držíte Coin - tah 5 pro tři 6-dropy bude naprosto devastující pro vaše soupeře.

Závěrem:

Na ladderu potkáte pořád trochu více agresivnější šamany s velmi rychlým nástupem a silnými burst kartami v ruce. Pakliže ale fandíte kombo balíkům, které vám na board přičarují vždy trochu něčeho jiného - neváhejte.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet