Beast Druid DeckGuide

Beast Druid

 
Beast synergie byly vždy poněkud bližší Rexxarovi, nicméně Blizzard se nás vypouštěním různých karet v rámci předešlých expanzí snažil přesvědčit, že Beasti patří i k Malfurionově výbavě. Jednoznačným impulsem pro sestavování druidích Beast decků pak bylo vypuštění neskutečně silné 5/5 Menagerie Warden, jejíž Battlecry schopnost vám na board přičaruje kopii vámi zvolené spřátelené Beast potvory - se všemy buffy či zraněními. V kombinaci s 5 many stojícím Stranglethorn Tigerem, kterého jste schopni zahrát kolo před Menagerie Warden, dokážete v tahu 6 zaplnit board 3 miniony s 5/5 těly, které se rozhodně nedají snadno odstranit. Pro mnoho soupeřů bude tototo combo jasným znamením k následnému concedování. Beast Druid jednoznačně patří k silným midrange deckům, které jsou schopné přejet i velmi rychlé huntery, kteří nutně čekají na svojí ultimátní kartu do tahu 8. Velkou výhodou tohoto druid decku je i jeho poměrně nízká pořizovací cena - přeci jen obě legendární karty otevíráte v adventurách, takže odpadá drahé pořizování balíků, či případné "kraftění".
 
 

Karty:

 

 

 

Enchanted Raven:

Za 1 manu velmi solidní 1-drop, který vám v early game pomůže velmi efektivně likvidovat soupeřovy miniony - buffněte havrana v tahu 2 a soupeř bude mít velmi velké potíže.
 

Mark of Y'Shaarj:

Potřebujete se postarat o přežití vašeho miniona? Dejte mu +2/+2 buff. No, a pokud je to navíc Beast, lízněte kartu.
 
 
 

 

 

Mounted Raptor:

Silná value této karty spočívá hlavně v její Deathrattle schopnosti, která vám na board přičaruje náhodný 1-drop, který vám v počátečních fázích hry opět pomůže s čištěním boardu.
 

Stranglethorn Tiger:

První z karet do vašeho ultimátního komba. Za pět many velmi silný 5/5 Beast, který se navíc schovává za Stealth. Ideální pro... ?
 
 

Menagerie Warden:

Ideální pro Karazhanskou novinku, která se postará o zaplnění vašeho boardu - v tahu 6 budete schopni krom statné 5/5 potvory na stůl dostat i kopii vámi vybrané přátelské Beasty. Zde se naplno rozjíždí vražedný potenciál tohoto balíku.
 

The Curator:

Karazhanská legendárka, která vám díky svému Battlecry lízne na ruku Murloca, Draka a Beasta - v případě tohoto balíku si můžete být jistě Sirem FinleymAzure Drakem a náhodnou potvorou. Do midrange balíku ideální pomocník.
 
 
 
 

Replacementy:

Beast Druid patří mezi levnější balíky k sestavení - problém vám mohou dělat samozřejmě specifické karty z adventur, které je třeba prvně odemknout. Nicméně kvůli "must-have" kartě jako Menagerie Warden se stejně kupování adventurních křídel nevyhnete.
 

Strategie:

Vaší vytouženou taktikou bude samozřejmě položení super silného komba - Stranglethorn Tiger + Menagerie Warden v tazích 5 a 6. Nicméně ani jednu z těchto karet na ruce nechcete nechat v úvodním mulliganu. Vždy se pokuste najít 2-3 drop. Innervate také ponechte pro vytvoření silného počátečního tlaku. V počátečních fázích hry udržujte board pod kontrolou, čištěte vlny nepřátelských minionů jednu za druhou s pomocí vašich levných Beast minionů, jako je Enchanted RavenMounted Raptor či Druid of the Flame. Používejte i vaše removal spelly, které ideálně posílíte pasivní vlastností vašeho Azure Drakea. K doplnění vaší ruky o karty z útrob vašeho balíku používejte solidní buff v podobě Mark of Y'Shaarj, malý ale užitečný spell - WrathAzure Drakea či legendárního Curatora, který vám lízne s jistotou Sira FinleyhoAzure Drakea a náhodného Beasta. Tahle legendárka je velmi silná vzhledem ke svým 4/6 statům a Tauntu - její Battlecry proliz vám navíc ideálně pomůže najít střípky k vašemu kýženému kombu, popřípadě pomůže alespoň obnovit ruku - prostě karta k nezaplacení. Se soupeřem samozřejmě nechcete hrát nekonečně dlouhou partii, proto využívejte Stealthu vašich minionů - popřípadě jejich Charge schopností k rychlému ukončení hry díky Savage Roar
 

Závěrem:

Blizzardu se konečně podařilo přivést k životu Beast Druida, který má potenciál brázdit i kompetitivní mod hry s relativně solidním winratem. Předkládaný balík patří k rodině slušných midrange decků, které si dávají za cíl v co možná největším tempu přejet soupeře a poskočit o nějaký ten rank výše. No, a musím uznat, že to se tomuto balíku velmi slušně daří.
 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet