Za týden začne představování karet Kobolds & Catacombs

  Kobolds    Catacombs    Spekulace   

Již za týden započne velké odhalování nových karet připraveného setu Kobolds & Catacombs! Na Blizzconu bylo představeno hned několik karet z nového setu a vývojáři slíbili, že 20. listopadu začne představování dalších karet.

 

Jaké karty ovšem můžeme očekávat? Odhadování nových karet bude opravdu těžké. Mnoho z nás si do poslední chvíle myslelo, že Blizzard vydá pirátskou expanzi. Přeci jen tomu nasvědčovala karta Blizzconu – Marin the Fox. Mnoho hráčů čekalo, že se podíváme do Deadmines, což by ulehčilo odhad nových karet. Kobolds & Catacombs je ovšem něco úplně jiného…

Nová expenze, resp. set je založen na pradávném stylu fantasy her – čištěním dungeonů, zabíjení neznámých monster a řešení záhad. Už jen jméno nového setu nám v podstatě neříká vůbec nic. V přechozích expanzích jsme měli alespoň možnost odhadovat, co na nás čeká, to je ovšem v případě Kobolds & Catacombs více než těžké.

 

Po mnoha expanzích, které nějakým způsobem kopírovali příběh Warcraftu nebo rozvíjeli příběh, zvolil tým Hearthstone úplně jiný směr. Podobně jako tomu bylo ve Mean Streets of Gadgetzan, půjdeme do neprobádaného území, o kterém se až tak moc neví. Ve Warcraftu je rasa Koboldů hloupá a nemá až tak rozvinutou historii nebo příběh. Ač se objevuje na mnoha územích, je těžké odhadnout, co na nás čeká.

Pokud se podíváme do historie představování karet, máme hned několik vodítek. Kartičky Knights of the Frozen Throne se točily kolem ikonické postavy The Lich King, v expanzi One Night in Karazhan to byl například The Curator. S neprobádanou rasou to bude, ovšem těší. Kdo je jejich šéfem? Kdo je vede? V co věří? Máme vlastně vůbec možnost se o Koboldech v současné době něco dozvědět? Odpověď je spíše negativní.

 

Prezentace nového setu obsahovala také informaci o tom, že v dungeonech narazíme na 48 rozdílných bossů. Jedním z možných protivníků může být Noggrin Onetooth, což byl největší žijící Kobold, dokud jej Rexxar ve Warcraft III nezabil kvůli pokladu. K dispozici je dalších 25 koboldů, které zmiňují mnohé zdroje. Jde například o koboldy Narg the Taskmaster, Goldthooth, Grizlak, Gug Fatcandle, Kubb nebo třeba The Candleking.

 

Na co se tedy v novém setu můžeme těšit? Dle mého názoru budou karty velkým překvapením a budeme překvapeni, co všechno dokázal Blizzard s touto malou a tupou rasou vytvořit.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet