Yogg Warrior DeckGuide

Yogg Warrior:

S tímto deckem budete vždy mířit na late game, ve které jste schopni naplnit váš balík náhodnými legendárkami. V rpvní řadě se do této fáze hry ale budete muset dostat. K tomu vám samozřejmě slouží neuvěřitelné množství spellů, které likvidují nepřátelské miniony, nabíjejí váš armor a umožňují vám sem tam i nějaký ten proliz. Jejich value spočívá i v nabíjení Battlecry schopnosti vašeho legendárního starého boha, který v mnoha případech bude sloužit jako další potencionální AoE, často budete doufat i v mnohem více.
 

Karty:

 

Fiery War Axe:

S největší pravděpodobností nejdůležitější early game karta - touto zbraní zabijete téměř jakéhokoliv miniona, který vám bude stát v cestě - vždy ji hledejte na úvodní ruku.
 

Revenge:

Whirlwing efekt tohoto spellu je solidním pomocníkem proti stolu, který přetéká nepřátelskými miniony. Důležitá je jeho pasivní schopnost, která čerpá z nízkého počtu životů vašeho hrdiny.

 

Elise Starseeker:

Veledůležitý minion, díky kterému budete v důsledku schopni hrát proti ostatním control balíkům. Bez tuny legend, které vyskočí ze zlaté opice, byste neměli čím ukončit hru.
 

Ironforge Portal:

Užitečný spell alespoň v tom ohledu, že vám poskytne nějaký ten armor navíc a k tomu na board vypustí náhodný 4-drop.
 

 

Justicar Trueheart:

Další veledůležitá legendárka, kterou hrajete vlastně jen kvůlil jejímu Battlecry - udělat z Garroshe konzervu je prostě potřeba.
 

Yogg-Saron:

A bez potenciálního obraceče již "zdánlivě" prohraných her by to vážně nešlo. Spousta decků to nebude chtít vzdát ani potom, co jim opakovaně zlikvidujete board. Proto hrajete tohohle boha, jehož přídomek je trefné - Hope's End
 

Replacementy:

Věřte tomu, že v tomhle decku se neobejdete pouze bez legendárních karet zmíněných výše. Ostatní karty libovolně nahrazujte podle dispozic vaší sbírky. Ideální jsou samozřejmě spelly, které čerpají z vašeho armoru, likvidují soupeřovi miniony apod. Minionů nepotřebujete tuny - od toho hrajete opici.
 

Strategie:

Ideálním mulliganem bude, pakliže na ruku dostanete Fiery War Axe, která poslouží k likvidaci všech myslitelných early game minionů. Bash, poslouží také jako solidní removal a spell, který přihodí i nějaký armor k tomu. Shieldblock též nahodí armor a lízne kartu. Blood to Ichor, nahlodne cílového miniona a přivolá na board 2/2 sliza. Acolyte of Pain bude zase vaší hlavní mechanikou prolizu. Nebojte se Brawlovat hned jak to bude nutné. V decku jedete ještě druhou kopii tohoto AoE spellu, takže raději hrajte bezpečně. Do tahu 6 budete chtít hrát Justicar Trueheart, které výrazně posílí vaši hero power a udělá z vás opravdu tvrdý oříšek k rozlousknutí. Sylvanas a Gromm budou legendami, které budete často využívat k tradeování, popřípadě pushování nějaké té face damage. Opravdovým MVP tohohle decku bude ale starý bůh - Yogg. Celý deck máte postavený okolo synergie s tímto RNG minionem, který v mnoha případech zajistí AoE čištění, proliz a pushnutí nějaké té damage. V control match-upech se ale budete mnohem více spoléhat na Golden Monkey, která vám nahradí nepotřebné karty (myšleno nepotřebné pro mirror match-up) náhodnými legendárkami. Hrajte ji ovšem uvážlivě, často až ve fatigue fázích souboje - protože po zahrání této úžasné legendárky přijdete o všechny spelly.
 

Závěrem:

Pakliže si můžete dovolit tento středně drahý control deck, rozhodně neváhejte. Kvůli neuvěřitelně zdlouhavým hrám ho však hrajte spíše na vyšších rancích. Pro tychlý climb se, navzdory svému winrateu, prostě nehodí.
 
 

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet