Souhrn čtvrtfinále BlizzCon HWC

Kromě odhalení nového rozšíření bylo v Anaheimu k vidění i čtvrtfinále Světového šampionátu, do kterého se dostali 2 nejlepší z každé skupiny. Pokud jste zmeškali skupinovou fázi, rekapitulaci všeho podstatného najdete zde.

ThijsNL x Kranich

V prvním zápase proti sobě nastoupil ThijsNL a Kranich a čekal se tuhý, vyrovnaný souboj. Thijs nečekaně zařadil mezi své decky post-nerf Patron Warriora a line-up doplnil Freeze Magem a Dragon Priestem. Kranich sestavil své decky o něco více agresivně a do zápasu vstupoval se ZooLockem, Midrange Druidem a Midrange Hunterem. Čekalo se tak, že by Thijs mohl mít potíže vyhrát se svým mágem. I proto ho Thijs nasadil hned do první hry, aby měl větší šanci, a dobře udělal, protože trpělivou hrou vybojoval první výhru nad ZooLockem. V dalších zápasech se střetl Dragon Priest nejdříve s Druidem a poté s Hunterem a se skóre 1:1 předal štafetu Patron Warriorovi. Od toho se úplně nedalo očekávat, jak si povede, a když Thijs jednoznačně prohrál se ZooLockem, vypadalo to, že by mohl rozhodnutí přinést do turnaje Patron Warriora litovat. Pátý rozhodující zápas byl napínavý až do samotného konce a Thijs nakonec udolal Kranichova Huntera a postoupil do semifinále.

VOD

Ostkaka x pinpingho

V dalším zápase se utkal druhý z Evropanů Ostkaka proti Pinpinghovi z Taiwanu. Ostkaka si přinesl podobný line-up jako Thijs, jen Priesta vyměnil za Oil Rogua. Pinpingho zase napodobil Kranichův line-up, avšak místo ZooLocka si vzal oblíbeného Shamana. Čekal se tak podobný souboj jako v prvním duelu, otazník vysel nad konkurenceschopností Totem Shamana. V prvních dvou hrách zklamal asijského hráče Druid, když nedokázal vyhrát proti Patron Warriorovi, a nad jeho síly byl i Freeze Mage. Pinpingho vylepšil svou pozici výhrou se svým Midrange/Hybrid Hunterem, ale další porážka s Shamanem znamenala jeho konec v turnaji. Ostkaka se v semifinále utká s Thijsem.

VOD

DieMeng x Kno

Ve třetím zápase se představil první z čínských zástupců DieMeng, který narazil na Japonce Kno. Překvapivě jsme až v tomto duelu viděli prvního Paladina. DieMeng si přichystal Secret Paladina, jeho soupeř Midrange. Číňan svůj agresivní line-up doplnil ještě o Mech Shamana a Face Huntera, zato Kno měl v záloze Midrange Druida a ZooLocka. První zápas byl duelem dvou Paladinů, ve kterém se naplno ukázala síla Secret Paladina a DieMeng tak získal první hru. Klíčovým zápasem třetího čtvrtfinále se stala druhá hra, kde Číňanův Mech Shaman už sahal po druhé výhře, ale Kno se svým Paladinem přesným lethalem sebral soupeřovi vítězství a vyrovnal na 1:1. Další hry už byly v Japoncově režii a Kno tak postoupil do semifinále poměrem 3:1.

VOD

ZoroHS x Hotform

V závěrečném čtvrtfinále večera měli konečně i američtí fanoušci svého zástupce, Hotform se střetl se Zorem. I druhý Číňan na turnaji si přivezl velmi agresivní decky, konkrétně Secret Paladina, Face Huntera a Midrange Druida. I Hotform měl Druida, k tomu ovšem přidal Tempo Mage a Oil Rogua. První zápas Tempo Mage proti Secret Paladinovi výrazně ovlivnil Unstable Portal, který Hotformovi dal nesmrtelného Dreadsteeda, což je samozřejmě proti Paladinovi velká výhoda. Hotform tak svým e-sport skillem získal první hru, načež se dvakrát pokusil vyhrát i s Roguem. Ani jednou mu to však nevyšlo a Zoro se ujal vedení 2:1. Hotform tak musel dvakrát porazit soupeřova Face Huntera. Napoprvé se mu to s Druidem povedlo a schylovalo se tak k pátému rozhodujícímu zápasu. V něm už měl Hotform pouhých 14 životů a Zoro držel na ruce 2x Kill Command, které mu ve dvou kolech téměř zajišťovaly vítězství. V tom ovšem Hotform líznul Antique Healbota a tento hrdina mu zajistil postup do semifinále, kde se střetne s Knoem.

VOD

Semifinále i finále můžete sledovat od 19:30 na streamu.



Naposledy upravil/a Tetrisek 07.11.2015 v 19:07:08.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet