Ostkaka vyhrál BlizzCon HWC

Vítězem letošního Světového šampionátu se stal Švéd Sebastian "Ostkaka" Engwall z týmu Natus Vincere. Největší vítězství jeho kariéry mu vyneslo 100 tisíc dolarů a titul mistra světa. Cesta do finále ale nebyla vůbec jednoduchá, jelikož v semifinále na něj čekal suverén této sezóny Thijs.

ThijsNL x Ostkaka

Oba hráči si na BlizzCon přivezli výbornou formu a také velmi podobný line-up, který se skládal z Patron Warriora, Freeze Mage a Dragon Priesta u Thijse, u Ostkaky byl posledním deckem Oil Rogue. Očekával se tak vyrovnaný souboj, který mohla rozhodnout i malá chybička, a tato očekávání se do puntíku naplnila. Pokud jste z BlizzConu dosud neviděli jediný zápas, tak tento si zcela jistě nesmíte nechat ujít. Dokonce se spekuluje o tom, zda to nebyl nejlepší zápas, který kdy byl v Hearthstone zahrán.

Lépe do souboje vstoupil Ostkaka, jenž vyhrál se svým Warriorem a poté i Roguem a ujal se tak rychlého vedení 2:0. Vypadalo to, že Thijs nemá odpověď na jeho skvělou hru, ale stále měl ještě jednu šanci. Navíc věděl, že v dalším kole ho čeká Freeze Mage, a nasadil na něj přímý counter – Warriora. Zkušený hráč jako je Thijs dobře ví, jak tento match-up zahrát, a duel se tak zvrhl v taktickou fatigue bitvu s očekávaným vítězstvím pro Warriora. Za stavu 2:1 přišel na řadu zajímavý Freeze Mage mirror, který obvykle důkladně prověří skutečný skill hráče. Thijs v tomto zápase dokonale zúročil své bohaté zkušenosti s tímto deckem, potrestal soupeřovu netrpělivost, srovnal na 2:2 a vrátil se tak do boje o finále. V pátém rozhodujícím duelu se znovu představil Freeze Mage, tentokrát měl však výrazně větší šanci na výhru, jeho protivníkem byl totiž Dragon Priest. Ostkakovi ale dlouho nepřicházela tolik potřebná Alexstrazsa a o to epičtější byl její top deck v poslední možné chvíli. Ostkaka tak v nervy drásajícím závěru urval první semifinále v poměru 3:2.

VOD

Hotform x Kno

Na druhé straně pavouka se ve druhém semifinále utkali Hotform a Kno. V prvním zápase Hotformův Druid čelil ZooLockovi a vedl si velmi dobře. Kanaďan už měl svého soupeře téměř na lopatě, ale příliš netrpělivou a riskantní hrou zápas ztratil a z výhry se radoval Kno. Ve druhé hře byli diváci svědky neskutečného RNG, kdy Hotform v podstatě ze zoufalství vyložil dva Flamewakery a ti jeho důvěru nezklamali. Kno tak mohl jen nevěřícně kroutit hlavou, protože ztratil jasně vyhranou hru. Ve třetím zápase nasadil Kno Druida, který na turnaji neměl úplně nejlepší statistiky, a ani proti Roguovi si nevedl dobře. Kno zahrál příliš defenzivně a Hotform tak další výhrou otočil stav na 2:1. I on však stále musel vyhrát s Druidem a na první pokus se mu to nepovedlo, když si neporadil s Midrange Paladinem. Vše tak měl rozhodnout Druid mirror. I v tomto zápase stála štěstěna na straně Hotforma a dva dropy z Piloted Shreddera naprosto zmařily jakékoliv šance japonského hráče. Do finále tak postoupil Hotform po těsném vítězství 3:2.

VOD

Finále Ostkaka x Hotform

Samotné finále bylo jednostrannou záležitostí. Ve všech třech hrách nedal Ostkaka svému soupeři absolutně šanci. V prvním zápase Hotformův Tempo Mage nevyvinul dostatečný tlak na Freeze Mage, naopak už v desátém kole měl Ostkaka na ruce všechny potřebné části svého comba, které úspěšně přeměnil ve snadné vítězství. Druhá hra už byla vyrovnanější. Hotform s Roguem byl v solidní pozici, když Ostkakovi s Warriorem došly karty, ale během souboje ztratil příliš životů a Grommash Hellscream zajistil druhé vítězství pro Ostkaku. Závěrečný zápas turnaje se odehrál mezi Druidem a Roguem. Ostkaka velice brzy zaplnil board pomocí Violet Teachera a Hotform s velice špatnou rukou měl jen minimum možností, jak na tuto agresi zareagovat. Už v osmém kole bylo hotovo a Ostkaka se mohl radovat z titulu světového šampiona a výhry 100 tisíc dolarů.

VOD



Naposledy upravil/a Tetrisek 08.11.2015 v 19:18:34.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet