Nejlepší herní stoly

Proč nestačí běžný kancelářský stůl?

Nabízí se samozřejmě otázka, proč nesáhnout po klasickém kancelářském stolu. Odpověď je prostá – kancelářské stoly nejsou uzpůsobeny hraní her, ale naopak práci na počítači. V praxi to znamená spoustu úložného prostoru, který hráč rozhodně nevyužije – právě naopak, šuplíky naopak překáží v pohybu a snižují ergonomii stolu. 

 

Herní stoly jsou svým provedením zkrátka mnohem minimalističtější a soustředí se na parametry, které jsou skutečně zásadní.

 

wf7p7iwu1a_4753d26384050611141df3981df3cbe6cfb1263e_1663064500_5827.jpg

Na co při výběru herního stolu myslet?

I v případě, že se rozhodnete pro herní stůl, je třeba věnovat pozornosti několika málo kritériím. Primárně jde o rozměry stolu, materiál, míra nastavitelnosti a v neposlední řadě také cena. 

Rozměry a tvar

Zatímco pracovní stoly mají mnohdy tvar písmena L z hlediska maximalizace úložného a odkládacího prostoru, u herních stolů si vystačíme se základním obdélníkovým tvarem. Setkat se lze také s rohovými stoly, které nabídnou větší místo a zároveň lépe zapadnout do místnosti. 

 

Co se týká rozměrů herního stolu, obvyklá délka se pohybuje kolem 160 cm. V tomto ohledu však záleží na vás a vašich požadavcích na prostornost stolu. 

Materiál

Zapomeňte na dřevo – herní stoly jsou z hlediska co nejlepších podmínek pro myš nejčastěji vyráběny z oceli či tvrzeného plastu. Další výhody těchto materiálů spočívají také ve vysoké odolnosti a snadné omyvatelnosti, díky které je údržba stolu opravdu hračka. 

Nastavitelnost

Aby herní stůl nabídl co největší ergonomii, doporučujeme se poohlédnout po nastavitelném modelu. Díky možnosti přizpůsobení výšky stolu se nemusíte být bolesti za krkem při dlouhém hraní. Pokud vám však vyhovuje běžná výška herního stolu, je tento prvek možná trochu zbytečnou investicí. 

Cena

Asi nebude žádným překvapením, že za kvalitní herní stoly si musíme připlatit. Pokud máte utažený rozpočet, namísto zakoupení levného a nekvalitního modelu, který budete muset co nevidět vyměnit, využijte nejrůznější slevové akce. Momentálně jde například o slevy na Alze, případně počkejte na Black Friday či povánoční výprodeje. 

 

Jaké jsou nejlepší herní stoly?

7s7xymsxsk_4753d26384050611141df3981df3cbe6cfb1263e_1663064500_4606.jpg

1. ULTRADESK Level Red

Pokud máte opravu vysoký rozpočet, skvělou volbou bude herní stůl ULTRADESK Level Red. Nabídne nejen elektronické nastavení výšky, ale také celou řadu speciálních funkcí pro profesionální hráče. Součástí stolu je omyvatelná podložka pod myš přes celou desku stolu, držák na sluchátka, stojan na příslušenství se 4 USB porty. Praktickým detailem je také bezpečný držák nápoje, se kterým se už nebudete muset bát polití drahého počítače. Třešničkou na dortu je stylový design s červenými prvky. 

2. Rapture AURORA 300

O něco levnější, avšak vysoce kvalitní alternativou je herní stůl značky Rapture. Ten na první pohled zaujme RGB podsvícením, těšit se však můžete také na vysokou nosnost, držák na nápoje a sluchátka či nastavitelné nožičky pro nerovné povrchy. Jediným neduhem tak zůstává nemožnost nastavení výšky stolu.

3. Rapture ZOOM 100

Na závěr pro vás máme tip na herní stůl v kategorii do 4 000 Kč. Herní stůl Rapture Zoom 100 nabídne vysokou kvalitu zpracování, praktické držáky na kabely a sluchátka či prakticky řešenou konstrukci, díky které je složení stolu otázkou několika málo minut. Díky desce o délce 120 cm nabídne ideální kompromis i pro menší pokoje. 


Zdroje fotek:

 

Unsplash.com / Seyed Sina Fazeli

Unsplash.com / Abdul Barie

Unsplash.com / Zachary Nelson


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

maho125

maho125 je autorem 1 článků. Více článků tohoto autora najdete na tomto odkazu. Pro více informací navštivte profil tohoto autora.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet