Komentář k novým kartám, část 2

V tomto článku se podíváme na zbylá povolání, kterým byl odhalen zbytek karet. Jedná se o rogue, shamana, warlocka a warriora. Poslední díl se bude věnovat neutrálním minionům.

Rogue

Rogue čekaly všechny karty krom legendární a dočkala se velice zajímavého epicu. Blade of C'Thun je celkem drahý removal, který najde uplatnění pouze v C'Thun decích. V těchto decích může být karta velmi silná a je to prostě removal na cokoliv. Pokud se zpomalí meta, jak se očekává, třeba se nějakého decku s tímto dočkáme.

Další zajímavou kartou je Journey Below, která funguje stejně jako priestův Museum Curator. Pro rogue je však tato karta lepší. Díky své ceně se snadno dá využít pro combo efekt, ale také spolu s Gadgetzan Auctioneer. Očekáváme, že se objeví v Deathrattle Rogue.

Do arény jistě dobrá, ale jinak spíše situační karta, je Southsea Squidface. Kdyby nám nemizela Oil Rogue, tak by jistě měla větší hodnotu. V případě, že nám půjde na křivku spolu s Assassins Blade, tak bude úžasná do arény. Jen škoda, že to není Battlecry a že jsme přišli o pořádné Blade Flurry.

Velmi zajímavou kartou může být Shadow Strike. Krásný removal na spoustu minionů. Do arény jistě skvělá, a pokud by se objevilo více minionů s 5 HP, tak jistě i do normálních her. Uvidíme, co změna mety přinese.

Bladed Cultist se zdá být jako skvělá karta, ale rogue nemá moc zajímavých karet do prvního tahu, se kterou by se karta mohla spojit pomocí Coin. Pro další tahy již však tolik výhodná není. Uvidíme, zda se bude používat.

Shaman

Co do rarity obdržel shaman stejné karty jako rogue. Jsou však pravděpodobně lepší. Velmi zajímavou kartou je Evolve, díky které můžete krásně vyčistit board a pak své poškozené miniony proměnit v něco většího a dražšího. S podobným efektem jsme se již setkali u bosse Lady Naz'jar z League of Explorers. Pozor však! Ne vždy musí být noví minioni lepší. 

Zajímavá je také common karta Flamewreathed Faceless, která sice oslabí následující kolo o 2 many, ale může být velkou hrozbou, pokud se s ní něco neudělá. Jen je škoda, že v tomto kole již snad každá class má removal.

Náhradou za Crackle je nová common karta - Stormcrack - avšak bez RNG. Je skvělé, že ji lze využít pouze proti minionům a tak se neobjeví v Aggro Shamanovi, který je už tak dost agresivní a rychlý.

Do Totem Shamana se určitě bude dát použít Primal Fusion, tak snad se tento velmi zajímavý deck objeví na ladderu a bude schopen alespoň průměrné úspěšnosti.

Epická karta jak raritou, tak svým účinkem je Eternal Sentinel. Je to Lava Shock, který se navíc objeví na boardu. Tato karta se jistě bude hrát v jakémkoliv shamanovi, který pracuje s Overload.

Warlock

Darkshire Councilman je rozhodně skvělá karta, která již při dvou vyvolaných minionech velmi přesáhne svou skutečnou cenu 3 many. Také bude skvělou kombinací s další odhalenou kartou, kterou je Forbidden Ritual. Skvělá karta do Zoo Warlocka, ale také pro vyplnění jinak promrhané many.

Darkshire Librarian je zajímavou kartou, která rozhodně sedí ke stylu warlocka, ale nezdá se, že by měla skutečnou hodnotu. Možná kdyby měla o život víc. Takto se bude hrát maximálně v kombinaci s Fist of Jaraxxus, ale nemyslíme si, že bude mít velký vliv na metu.

Poslední warlock kartou je Usher of the Souls. Má silné staty a k tomu ještě dobrou schopnost, která však nemusí vždy mít skutečný efekt. Do C'Thun warlock decků však jistě zajímavá karta.

Warrior

Nejzajímavější věcí pro warriora je Bloodsail Cultist, který kromě zajímavého artu má i skvělou synergii s piráty. Může to být velmi silná karta v případě, že se nám povede kombinivat na začátku hry N'Zoth's First Mate, Bloodsail Raider s touto kartou. Avšak i jinak může být tato karta velice dobrá do Pirate Warriora.

Legendární kartou, kterou konečně obdržel warrior, je Malkorok. Na svou cenu má špatné staty a jeho náhodný efekt znamená takřka vždy Light's Justice nebo podobnou špatnou zbraň. Do arény v pohodě zbraň, na ladderu se bude hrát nejspíše v Face Warriorovi.

Zajímavou rare kartou je jistě Blood to Ichor, která je sice pouze jinou variantou na Slam, ale může sloužit dobře pro trade minionů na počátku hry. Karta však není nijak extra.

Bloodhoof Brave je mocný tauren, který zvládne spolehlivě zastavit spoustu aggro decků. Hodně životů poskytuje velký potenciál s jeho Enrage abilitou. Je to takový lepší Tauren Warrior. Za 1 manu dostaneme 3 HP, což je zkrátka úžasné. Díky svojí raritě je zároveň i úžasnou kartou do arény.



Naposledy upravil/a Tetrisek 24.04.2016 v 07:50:43.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet