Battleground strategie - Quilboars

  quilboar    battleground    strategie   

Pokud jste pravidelnými hráči herního módu Battleground, jistě vám neuniklo, že současné metě dominuje nejnovější rasa - Quilboars. Pokud však chcete být úspěšní, musíte porozumět jejich základním mechanikám a postavit co nejsilnější bandu s co nejlepšími synergiemi. 

 

Quilboars nebo chcete-li Prasata nabízí velmi dobrý scaling neboli jsou schopni konstantně a hlavně rychle zvyšovat svoje staty. Na jaké karty se zaměřit a které naopak nechat jít?

Tier 1 a 2

Nesnažte se Quilboary tlačit nutně hned od začátku - karty z ranku 1 a 2 stejně tak silné nejsou. Opět jsme v metě, kdy je v módě power-leveling, tedy co nejrychleji se dostat na vyšší Tavern Tiery. A abyste se tam dostali ve dobrém zdraví, na začátku preferujte ty nejsilnější miniony, bez ohledu na to, o kterou rasu se jedná.

 

Tím se však nevylučuje využití silných synergií, které Prasata v early game nabízí.

Příkadem může být:

1. tah: Sun-Bacon Relaxer nebo Razorfen Geomancer

2. tah: level up na Tier 2

3. tah: prodávám miniona, kupuji Tough Tuska a/nebo Roadboar. Kombinace těchto dvou je na začátku naprosto ideální.

Které karty byste měli rozhodně kupovat

  • Charlga- na konci každého tahu zahraje na všechny ostatním miniony Blood Gem.
  • Agamaggan, the Great Boar - pokud chcete ze svých Blood Gemů vyždímat co nejvíc, není lepší karty než této. A to nejen při hraní čistě Quilboardů. 
  • Bonker- velice silná karta, která vám pomůže s průchodem mid-game. Bonker vám dá Blood Gem pokaždé, když zaútočí. Díky jeho Windfury efektu vám tak do ruky velmi často přistanou alespoň dva v každém souboji.
  • Dynamic Duoprasátko, které dostane +1/+1 pokaždé, když zahrajete Blood Gem na jiné prasátko. Jedním Blood Gemem tedy vylepšujete rovnou dvě karty
  • Necrolyte- nenápadný, leč velmi užitečný Quilboar. Pomůže vám přenášet Blood Gem staty z jednoho miniona na druhého, což se hodí například v situaci, kdy máte od začátku silně nabuffovaného Tough Tuska, ale později jej chcete nahradit silnější kartou, ať už Bonkerem nebo Bristleback Knightem.
  • Aggem Thorncurse - tato karta je v podstatě jako Lightfang, jen lepší. Za každý Blood Gem, který na ni zahrajete, dá každému typu miniona +1/+1.
  • Captain Flat Tusk - kapitán ze začátku příliš vzrušení nevzbuzoval, až postupem času se ukázalo, že se jedná o velmi slušnou kartu. Funguje de facto jako generátor Blood Gemů - za každé 3 utracené goldy získáte 1 Blood Gem. 
  • Bristleback Knight - jeden z nejsilnějších útočných Quilboardů. Hodí se jak do čistě Quilboar buildu, tak do hybridních, obzvláště do Menagerie.

Chargla a Agamaggan Boar strategie

i9jwz3uxwt_ec2dd3b9b4871668410dbad7f1da6d95732d59c9_1623876035_9795.jpg

 

Zde je cesta jasná - dostat se co nejrychleji na vyšší Tavern Tiery a získat jednu z těchto dvou karet, nejlépe časem obě a zlaté. Velkou výhodu mají hrdinové, kteří dokáží levelovat rychle - například Warden Omu je v této metě velice silný. 

 

Tip: Forest Warden Omu je ideální pick v případě, že je ve hře alespoň 1 typ token minionů, tedy Murloci nebo Beasti. Token znamená gold navíc, což je pro Oma zásadní výhoda.

 

Dobrá zpráva je, že efekty těchto dvou minionů se násobí. Tedy pokud máte na stole kartu Agamaggan, the Great Boar, dává Charlga všem minionům 2 Blood Gemy, takže kombinace těchto dvou karet vám dává neskutečný scaling. Na stole pak nemusíte mít pouze Quilboary - combo těchto dvou minionů se dá klidně hrát jako Menagery strategie, s tím rozdílem, že není třeba mít zastoupeny miniony různých typů.

Menagerie strategie

oc4kp5d267_ec2dd3b9b4871668410dbad7f1da6d95732d59c9_1623876035_992.jpg

 

Aggem Thorncurse je v současné metě asi nejsilnější Menagerie karta. Lightfang vám garantuje +2/+2 v každém kole, Aggem dá každému typu miniona +1/+1 za každý Blood Gem, který na něj zahrajete. Tedy nejen, že rostou staty všem ostatním, ale navíc na konci neskončíte se slabým 2/2 Lightfangem. Stejně jako u klasické Menagerie strategie, i tady hledáte nejsilnějšího miniona z každého typu. U Mechů to bude Deflecto či Reaper, u draků Bronze Warden, u Quilboarů např. Bonker, z beastů jednoznačně Hydra, za elementály je top Crackling Cyclone.

K této strategii je nezbytné si zajistit alespoň jednoho miniona, který konstatně generuje Blood Gemy - Bonker, Captain Flat Tusk anebo příležitostně koupit a prodat Sun-bacon Relaxer, Razorfen Geomancer nebo Thorncaller. Efekt Aggema se uplatní i v případě, že na něj Blood Gem nezahrajete vy, ale jiná karta - například Bannerboar.

Čistě Quilboaři

Nesmíme zapomenout ani na čistě prasečí bandu. Sestava záleží na vaší fantazii a na tom, jaká prasata vám přijdou pod ruku. Jediný Quilboar, který se sem vyložene nehodí je Aggem Thorncurse. Skvělým tauntem do takového buildu bude jak jinak než Dynamic Duo. Asi nejsilnější útočná jednotka u Quilboarů je pak jednoznačně Bristleback Knight, který, v dostatečné velikosti, smaže polovinu protivníkova stolu.

Bude nerf?

I když jsou Prasata velmi "balanced"...

d6dmknbqh2_4670d528a056a3a280f7688706f8ae4d83c99c8b_1623878778_3306.jpg

..lze s velkou pravděpodobností předpokládat, že přijde nějaký nerf. O co by se mohlo jednat? Tak například:

  • Agamaggan půjde na Tavern Tier 6
  • Bristleback Knight dostane míň životů
  • Charlga bude buffovat pouze ostatní Quilboary (nikoliv všechny ostatní miniony)
  • Dynamic Duo dostane nižší základní staty
  • Bristleback Brute dostane +2/+2 za první Blood Gem v každém kole

Závěrem

Podle statistik jsou v aktuální metě stále nejsilnější strategií Draci, nicméně je taky pěkně těžké je zahrát. Ale hlavně nejsou tak variabilní a zábavní jako právě Prasata. Za mě tedy velmi povedená rasa a nový herní styl.

 

Jak baví Quilboardi vás a jaký nejšílenější board se vám povedl?


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet