Legendy Hearthstone, díl 2.

Druhý díl Legend Hearthstone se zaměří na mocné dračí aspekty. V celkovém součtu je jich pět, každý velí své dračí letce a vládne specifickými schopnostmi. My se dnes podíváme na tři z nich, Malygose, Yseru a Nozdormu.

Dračí aspekt

 

Jak už jsem zmínil v úvodu, aspekty jsou velitelé dračích letek a jedněmi z nejmocnějších draků. Na vrcholku hierarchie stojí královna Alexstrasza a z jejich řad pochází i zlovolný Neltharion, za své činy jinak známý jako Deathwing.

Aspekty mají schopnost brát na sebe podobu smrtelníků. Takto přestrojení se pak často vydávají do jejich měst a obydlí, kde sbírají informace a spojence.

Jejich moc pramení od Titánů, stvořitelů světa, kteří je zde zanechali jakožto strážce po dobu své nepřítomnosti.

 

Malygos

 

Vůdce modré dračí letky, strážce magie a pravděpodobně nejstarší žijící drak. Malygos sídlí v Northrendu uvnitř své skrýše zvané Eye of Eternity (Oko věčnosti), kde mu hráči World of Warcrat museli čelit v období jeho boje proti smrtelným čarodějům. Tuto svou vyhlazovací válku začal sám Malygos v přesvědčení, že za děsivými událostmi tohoto světa stojí právě neuvážlivé používání magie. Jeho hlavním cílem byli především mágové z Kirin Tor, mezi které svého času patřil i Antonidas a Kel'thuzad.

Malygos byl za výrazného přispění Alexstraszy a červené letky poražen a jeho místo v modré dračí letce převzal Kalecgos (je pravděpodobné, že se na kartu dostal omylem právě jeho obrázek, namísto Malygosova). Byl to již on, kdo společně s dalšími aspekty a Thrallem svedl poslední souboj s Deathwingem.

Důvod, proč Malygosova karta děla to, co dělá, je asi zřejmý, ale fakt, že i Titány vyvolený Pán magie se nechá bez větších cavyků přeměnit v ovci, žábu nebo kuře už je na pováženou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ysera

 

Ysera je mladší sestrou Alexstraszy. Je ochráncem divočiny Azerothu a většinu času tráví ve své vlastní sféře existence zvané Emerald dream (Smaragdový sen). Tento prostor je obrazem světa, do kterého nikdy nevkročily inteligentní bytosti a karty, jež Ysera hráči propůjčuje, přichází právě odtud (čímž nechci nikterak urazit intelekt Laughing Sister). V reálném světě se objevuje pouze zřídka a většinou ve své humanoidní podobě, maskovaná zelenou kápí. Ysera rovněž téměř neotevírá oči. Udržuje se tak ve spojení se Snem a přerušuje jej jen při významných okamžicích, jako byl například boj proti Ragnarosovi, při obraně hory Hyjal a stromu Nordrassilu (ti z vás, kdo hráli Warcraft 3 a úspěšně se probojovali až k poslední misi kampaně si jistě pamatují, jak se Nordrassil pokusil neúspěšně zničit démon Archimond, jehož kosti stále trčí z kůry).

Ysera je spojenkyní druidů a sama vychovala poloboha Cenaria. On a Malfurion jí pak pomohli v boji s Noční můrou, opakem Smaragdového snu, který měnil tento zelený ráj v místo smrti a tmy. 

 

Nozdormu

 

Je zlatý drak vládnoucí předivům času. Jeho posláním je zajistit, aby čas plynul stále dál a aby se události světa děly v pořadí v jakém mají. Nozdormu samotný času nepodléhá, jen do něj nahlíží a posouvá ho či vrací tam, kde je potřeba. Jeho znalosti v této oblasti jsou nezměrné a mnozí smrtelníci by radí poznali alespoň jejich malou část. Nozdormu však nemá v úmyslu se o ně s někým dělit a přechytračit někoho, kdo má na vše nekonečné množství pokusů, není vůbec snadné. Ti, co se odvážili vstoupit do jeho obydlí Caverns of Time (Jeskyní času) ukrytých v Tanarské poušti, se častokrát vrátili až o mnoho let později aniž by zestárli, nebo dokonce přísahali, že odešli dříve, než-li vůbec přišli.

Nozdormu umí s časem nevídané věci, které by Hawkingovi rozhodili nejednu rovnici a ve World of Warcraft nejen, že otevřel hráčům cestu do minulosti, aby tak pomohli v boji proti Archimondovi a jeho démonickým legiím, ale rovněž dal hrdinům možnost vracet se v čase při střetu s Murozondem, Nozdormovým temným protějškem.

V Hearthstone se však Nozdormu předvedl leda tak hezkým Board efektem. Samotná jeho schopnost naneštěstí omezuje oba hráče stejně a snad jediný moment, kdy by mohla hru výrazným způsobem ovlivnit, je v případě, že si váš soupeř oblíbil klávesovou zkratku Alt-Tab a mezi tahy si v anonymním režimu prohlíží Twilight Sparkle a Rainbow Dash, oblečené do nové kolekce Victoria's Secret.

 

 

Na dračí královnu a Nelthariona si posvítíme příště a přidáme i pár informací o událostech, kterých se aspekty účastnily jednotně.  



Naposledy upravil/a Kinedryl 01.03.2015 v 20:52:07.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Metiu 19.02.2015 17:12

myslim si ze nozdormovu kartu treba este prerobit. inak ale mam ovela radsej ryhcle a instinktivnejsie hry mohloa by to byt sranda. lepsie cakat ako na nejakeho afk-era

tommystankov 19.02.2015 09:20

Poznamka od hnidopicha, Nozdormu je bronzovy ne zlaty. I tak big up za clanek.

FuciMiNaKule 18.02.2015 21:08

Zase pěkný článek, moc se těším na další díly.Ohledně Malygose/Kalecgose, na http://hearthstone.gamepedia.com/ píšou že je to kvůli nekvalitnímu výběru obrázků s Malygosem, takže to pravděpodobně není omyl. Stejně jako u karty Stampeding Kodo, kde vlastně není kodo ale je tam Clefthoof.

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet