Jakou podobu bude mít finální expanze roku 2019?

  Hearthstone    Blizzcon    Blizzard   

Již za několik dní odstartuje největší akce tohoto roku pro všechny fanoušky Blizzardu. To, že se těsně před BlizzConem roztočila aféra, která mnoho fanoušků znechutila, ponechme stranou. Pojďme udržet atmosféru nadcházejících dní čistě v herní rovině. Na BlizzConu by mělo dojít k odhalení finální expanze roku Draka. Pojďme si zaspekulovat, co si na nás Blizzard přichystal.

Stopa první

Prakticky pokaždé, když se blíží vydání nové expanze, tak se mozky většiny hráčů začnou přehřívat nad tím, jak přemýšlí, co může být další expanze a hledají všemožná vodítka, kde se jen dá. Některá vodítka jsou postavená na reálných základech a vedou k celkem reálným tipům. Některá jsou však naprosto šílená a tyto jsou spíš projevem toho, co bychom si v nové expanzi přáli než to, k čemu určité stopy vedou. Pojďme se však podívat na tu nejstarší stopu, které v Hearthstone existuje. Tedy od vzniku herních "roků". Mluvíme tu o podobě, "desky"Hearthstone. Každá expanze má svoji specifickou desku, která indikuje určité téma pro expanzi. Jaká je deska pro následující expanzi? Vidíme zde dřevěnou desku, ve které je uprostřed usazený bronzový, dalo by se skoro říci ohnivý, drahokam.  Dolní rohy jsou pak pobité nějakým kusem železa. To ale nemusí vůbec nic znamenat. Poslední, co stojí za zmínku, je zub nebo dráp v dolní polovině desky pod drahokamem (Ti pozornější si jistě všimnou, že oheň uvnitř drahokamu v horní části má tvar tlamy draka. Že by něco s Bronzovou letkou? pozn. redaktora).

snsnktiqco_dcceecf043a620f187b3d0ebfe24e254fcbcef35_1572376844_392.png

Takže tu máme oheň, zub či dráp a tlamu draka. Co to tak může znamenat? Navíc v roce Draka? Hmmmm, vskutku zapeklitá otázka, že by něco s draky?  Nyní vážně. Faktem zůstává, že v předchozích rocích se opravdu málokdy stalo, že by poslední expanze roku alespoň vzdáleně měla co dočinění s tématem, které bylo stanoveno na jeho začátku. Co má sakra Mean Streets of Gadgetzan společného s Krakenem? Nebo Rastakan's Rumble s Havranem?  Nyní se zdá, že Blizzard chce dodržet své slovo, že téma letošního roku nás bude provázet celým rokem a všemi expanzemi či Adventurami. Pravdou je, že obzvlášť druhá expanze s draky toho moc neměla společného a celkově příběh Rafaama a jeho bandy zloduchů má draky jako okrajovou záležitost. Možná poslední expanze ukončí příběh League of E.V.I.L. právě díky drakům. Nebo taky ne a Blizzard nás zcela překvapí, když vezmeme v potaz rozhovor hrdinů z League of Explorers, poté, co byl poražen Tekahn, Plague Lord of Flame.

Stopa druhá

Liga Objevitelů zdroj

Reno: Dokázali jsme to! Zachránili jsme svět! Sakra, my jsme TAK dobří!

Elise: Co ale Tekahn myslel tou "Poslední nákazou"?

Brann: A kam Rafaam zmizel? Dalaran je pryč!

Finley: Vskutku mí přítelé. Vsadím se, že toto dobrodružství ještě...není...u konce.

 

Aby bylo vše jasné i pro ty, co nehráli poslední Adventuru. Během dobrodružství v Uldumu se Liga Objevitelů potkala s několika Morovými Lordy, kteří chtěli vypustit na Azeroth ničivou nákazu. Reno a jeho banda tyto Lordy zastavila, avšak Rafaam čapnul "Poslední Nákazu" a zmizel s ní, společně s Dalaranem, neznámo kam. Co je "Poslední Nákaza" to zatím skutečně netušíme. A rozuzlení? Máme tedy dvě různé stopy, které však nemáme jak propojit (zatím).  Na jedné straně máme Arcizloducha Rafaama s jeho novou hračkou, který společně se svojí bandou, cestuje vzducholodí jménem Dalaran neznámo kam. Na straně druhé, tu máme klasickou Hearthstone desku, kde je ohnivý, dračí, drahokam, který je zasazen do dřevěného, dalo by se říci, středověkého štítu. Moroví Lordi a jejich Nákazy s draky neměli nic společného a stejně tak i Liga Z.L.O. Až na jednu výjimku. A tou je srážka Dalaranu s Blackrock Mountain, kde, jak všichni víme, sídlí zbytky Černé dračí letky. Můžeme toto brát jako pojítko těchtou dvou stop? To sotva. Byla by blbost, aby se odehrál Fire Fest v Blackrock Mountain a následně na konci roku by tam Rafaama opět poslali. To by už značilo neskutečné vyhoření a naprostou absenci jakékoliv představivosti vymyslet něco originálního.

Kdo hledá, najde

Jelikož spojení dohromady dvou výše uvedených stop, nedává příliš smysl, pojďme se podívat na stopy úplně odděleně. Pokud se podíváme na „desku“ Hearthstone pro poslední expanzi, tak zkušení a dlouhodobí hráči World of Warcraft uvidí určitou podobnost s datadiskem Warlords of Draenor. Vskutku, když se podíváme na rub karet, který vyšel společně s datadiskem Warlords of Draenor, tak vidíme velkou podobnost se samotnou deskou expanze. Jedná se o surový dřevěný štít, pobitý železem. Žádná jemná práce, zkrátka toto je dílo divochů. A takoví byli i Orkové z Draenoru. Suroví divoši, kteří se příliš nepatlali s estetikou. Někdo říká, že toto téma určitě není na škodu, aby se v Hearthstone objevilo (a já s ním souhlasím) a myslí si, že právě Warlordi můžou být tématem finální expanze roku Draka. S tímto však již souhlasit nemůžu. Jak, u všech nerfů, souvisí Warlords of Draenor s Rafaamem a jeho bandou? Jestli toto Blizzard nějak dokáže propojit, aby to dávalo alespoň minimální smysl a nebyly by to pouze halucinace Starých bohů, tak klobouk dolů.

0mk5w4iqsl_8867c9dacd9fd3b1ee2f0c7979bec29ee2b9c1b1_1572377250_4505.jpg

Kdo hledá, najde 2

Nyní se přesuneme k hlavnímu záporákovi celého roku Draka. Ponechme indicie u desky Hearthstonu stranou a zaměřme se přímo na toho nejďábelštějšího z nejďábelštějších, tedy na Rafaama. Už od počátku roku víme, že to on stojí za tím vším chaosem a nepořádkem okolo Dalaranu a Uldumu. To on dal dohromady Ligu Z.L.O., unesl Dalaran, cestou vydrancoval Blackrock Mountain a na nějakou dobu se usídlil v Uldumu. Kdo je však Rafaam a o co mu jde?

o7lungawdi_e17fdad713097cc2b039f78eb91c17b85342076b_1572376872_6457.jpg

Rafaam sám sebe nazývá jako „Nejvyšší Archeolog“. Podle dostupných informací, Rafaam cestuje skrze vesmír a hledá všelijaké poklady. Proč je vlastně hledá, to nikdo neví. Rafaam je z rodu Etherealů, kteří kdysi žili na své mateřské planetě K'aresh, dokud tento svět nenapadla obří bytost Voidu, jež se nazývala Dimensius Všepohlcující. Tato bytost začala trhat svět Etherealů na kusy a spolu s ním i samotné obyvatele. Ti však našli způsob, jak se zachránit, ovšem za krvavou cenu. Jejich těla byla roztrhána, avšak jejich duše byly zachyceny jako čistá arkánová energie, která byla spoutána kouzelnou látkou, aby se nerozptýlila. Jakmile Dimensius zničil jejich svět, byli Ethereálové rozprášeni do všech koutů vesmíru, kde dosud žijí kočovným životem. A co to má společného s další expanzí? Je možné, že příběh Rafaama bude pokračovat a spolu s ním budeme cestovat vesmírem, dokud ho nedostihneme. Opět, co to má u všech Starých bohů společného s draky? Netuším.

Závěr

Vše, co nyní známe je to, že Liga Z.L.O. je neznámo kde a má v rukávu "Poslední Nákazu," kterou chtějí použít jako odplatu za to, že je svět odmítá takové, jací jsou. Zcela jistě dále víme, že Liga Objevitelů se jim v tom pokusí zabránit. Jak však bude pokračovat příběh? Fanoušci připravili několik bodů, na které bychom se měli ptát.

  • Bude mít následující expanze co dočinění s draky?
  • Je možné, že se vrátí příběh Blackrock Mountain?
  • Podíváme se na Draenor a Iron Hordu?
  • Zaspleteme se s Voidem a dalšími Ethereali?
  • Vypustí Liga Z.L.O. Poslední Nákazu, aby dosáhla své pomsty?
  • Nebo to bude něco úplně jiného?

Zcela upřímně si myslím, že hromada z výše uvedených teorií jsou vedle, jak ta jedle. Například propojení současného příběhu s Warlords of Draenor je z hodně bujné fantazie, kde jsou jednorožci zcela normální a obyčejná stvoření. Nicméně je velmi pravděpodobné, že v hlavní roli poslední expanze budou hrát draci. Spojí se Rafaaam a jeho banda se zkaženými dračími Aspekty (Deathwing, Malygos) a proti nim bude zase Reno a jeho tlupa se zbylými Aspekty? Bude v hlavní roli hrát Bronzová dračí letka a cestování časem? To vše se dovíme již za několik dní.

 

Co na to říkáte? Podělte se s námi o vaše tipy.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskusia

Žiadne komentáre
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.
Prihlásiť sa
alebo
Registrovať nový účet