Activision Blizzard uzavírá evropské pobočky

  activision blizzard    výpověď    evropa   

Není to tak dávno, co Blizzard oznámil uzavření pobočky ve francouském Versailles. Byť bylo díky protestům dosaženo určitého odložení, zdá se, že právě nadešla ta chvíle, kdy zaměstanci dají poslední au revoir jejich oblíbenému místu. S informací přišel server gamesindustry.biz, kterému to prozradil zdroj dobře obeznámený se situací uvnitř firmy. K uzavření se samozřejmě vyjádřil i tiskový mluvčí, prakticky se jedná o copy-paste odpovědi z tohoto článku.

Tiskový mluvčí zdroj

 

Hráči dávají přednost digitálnímu, online světu. Naše plány na vývoj firmy jako takové jsme sdíleli i s evropskými zaměstanci. Adaptací na tyto změny chceme dosáhnout lepších služeb pro naše hráče a nejlepší pozice v regionu, aby byl zajištěn další růst. Podnikneme rozsáhlé kroky, které povedou k podpoře zaměstanců a lehčí pozici na trhu práce pro ty, kterých se změna dotkne.

 

Výpovědi se mají dotknout zaměstnanců v Německu, Francii, Španělsku, Nizozemí a Spojeném království. V tichosti došlo k uzavření haagské pobočky již v říjnu 2020, v listopadu pak bylo "odejito" několik desítek zaměstnanců obsluhujících region Asie-Pacific (APAC). V Evropě po vlně výpovědí dojde ke konsolidaci aktivit do londýnského hubu. Výpovědi by se neměly týkat zaměstnanců ze zákaznické podpory, vývojářů a live-ops. Z výpovědí jsou vyňaty divize firmy King ve Švédsku, Británii, Německu a Španělsku.

 

Kolik zaměstanců si bude muset sbalit, není známo. Na druhou stranu Acti-Blizz hledá podle různých zdrojů 2 000 až 3 000 lidí do vývojářských pozic.

 

Bude zajímavé sledovat, kam až bude Activision Blizzard ve svých snahách ušetřit ochotný zajít. Snad v Evropě zůstane alespoň někdo, kdo se bude starat o hráče.


Chcete si povídat o World of Warcraft? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet