Týdenní meta report #9

Nový týden, nový žebříček! Pojďme se na něj společně podívat.  Nezapomeňte, že žebříček sestavený týmem DKMR je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

Goblins vs. Gnomes

Hearthstone WC nepřinesl žádnou zajímavou změnu nebo inovaci do současné mety,naproti tomu Blizzcon ano. Jak už jistě všichni víte, byla oznámena expanze pod názvem Goblins vs. Gnomes a my se na ni můžeme těšit ještě v tomto roce! Co to pro nás znamená? Velkou změnu v metě! Nemůže přesně předpovědět , jaký dopad toto rozšíření bude mít, ale spekulace nám nikdo nezakázal, ne?

Jedna z nejzajímavějších karet je Explosive Sheep. Je to silný a levný minion, své využití najde hlavně proti aggro deckům. Například proti hráčům Zoo, kteří potřebují board control. Můžeme předpokládat, že tato karta skvěle zapadne třeba do control Warriora nebo Paladina. Warrior má spoustu Whirlwind efektů, kterýma se dá aktivovat. Paladin je proti aggro deckům velmi slabý, kvůli nedostatku brzkých AOE kouzel. Explosive Sheep tuto díru zaplňuje a může mu přidat pár procent do win ratia, hlavně proti Zoo. Další zajímavá věc je, že se jedná o Deathrattle miniona.  Je však nepravděpodobné, že zařadí mezi aggro Undertaker balíky. Na druhou stranu myšlenka, že s tímto minionem dokážete dát 3 dmg a ještě si nabuffovat vašeho Undertakera je zajímavá.

 

Další zajímavou kartou je Piloted Shredder. Z něj se může vyklubat další silný Deathrattle minion, který vám může pomoct udržet board i po jeho smrti. Staty 4/3 za 4 many je hodně slabé, a může být zabit jakýmkoliv 2 mana minionem se staty 3/2, ale téměř vždy vám vynutí trade dva za jednoho, kvůli svému Deathrattlu. Dá se očekávat, že ve většině případů vám poskytne až 12 statů v podobě životů a útoku (4/3 hlavní minion a další vyvolaný 2/3 nebo 3/2). Deathrattle efekt je další věc, která tohoto miniona dělá ještě silnějším, obzvláště v aggro decích. Jeho efekt jej dělá v podstatě imunním vůči veškerým AOE removalům,  váš soupeř se bude muset vytasit s další kartou. Pokud tahle karta nezamíchá se současnou metou, tak to bude jen kvůli jeho slabině proti 2 mana 3/2 minionům.

 

 

Dnes se nám se svým názorem představí jeden z čerstvých posil týmu iG. a populární streamer - DeeThane!

Deeho názor na metu

Přjde mi, že na prvních místech se stabilně drží dvě classy, které jsou na ladderu nejsilnější, a to je Hunter a Warlock. Na paty jim šlape Priest, který hezky zastrašil Warriora někam do kouta a ten se tím pádem moc neukazuje. Turnajová meta, která je však pro mne mnohem důležitější, mi příjde pořád relativně dost stejná. Co je však ale zajimavé a mám pocit, že si to moc hráčů neuvědomuje, je jakým způsobem se teď usadily classy celkově. Když se ohlédnu pár měsíců zpět, tak třeba Priesta, nebo Mága jsme nikdy nikde neviděli. Ale teď prakticky v úplně každém turnaji má každá classa své zastoupení, což je naprosto super! Nejen, že ten balanc se svým způsobem podařil udělat fakt dobře, ale zároveň to dává hráčům možnost hrát to, co chtějí. Na co se ale fakt těším je ten nový datadisk, díky kterému se dostanu víc do hry i já. No a na konci bych chtěl jen poděkovat za pozvání.

 

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-43/


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Alandus 17.11.2014 09:24

MarsrCZ
AoE je plošný spell?
Ano

MarsrCZ 16.11.2014 21:25

AoE je plošný spell?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet