Týdenní meta report #8

Pojďme se společně podívat na žebříček pro tento týden.  Nezapomeňte, že žebříček sestavený týmem DKMR je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

Silence/Weapon Removal

Současnou největší změnou v metě je adaptace hráčů na karty s efektem silence a removaly zbraní. Spellbreaker a Ironbeak Owl se nyní hrají mnohem více v balících Warriora, Huntera, Warlocka a dalších. Warrior si téměř osvojil používání Spellbreakera jako odpověď na karty Sludge Belcher a Savannah Highmane. Samozřejmě se dá použít i proti jiným, jako jsou Twilight Drake, Undertaker a jeho deathrattle kumpáni. Avšak s Hunter decky, které stále zrychlují, nahradila Spellbreakra již zmíněná sovička. Ta dokáže odpovědět na silné deathrattle efekty a také ji můžete položit na board v early game, čímž si můžete vynutit trade s Undertakerem. Ironbeak Owl se také ukazuje v Hunterech, a to hned ze dvou jednoduchých důvodů.Je to snadná odpověď na soupeřova Sludge Belchera a jako bonus získáte na board další beast. Co se Handlocka týče, pro něj je tato karta naprosto běžná, velká většina má dnes ve svém decku 2 kopie. I v Zoo se Ironbeak Owl začíná hrát, důvod je naprosto stejný - Sludge Belcher.

Se vzestupem Warriora a Shamany hrající 2x Doomhammer se Harrison Jones a Acidic Swamp Ooze začali těšit velké oblibě. Každý z nich vám dokáže zařídit vítězství, obzvláště proti Shamanovi. Harrison vám navíc dává možnost přibrání dalších karet, což se také může stát klíčovým faktorem. Protože Doomhammer je většinou Shamanova jediná zbraň, je v jejich decku tak důležitá, že správně načasovaný Ooze nebo Harrison může být naprosto devastující. Ze stejného důvodu jako byl Spellbreaker nahrazen Ironbeak Owl se i teď nahrazuje Harrison Jones Oozem. Takové T2 sebrání Hunterova Eaglehorn Bowu a možnost efektivně tradovat miniony v early game je nenahraditelná.

Kvůli zvýšené popularitě těchto karet , "double Doomhammer Shaman" o svou pozornost přišel. Nečekejte však, že to bude stejně fungovat i se silence miniony. Pokud si myslíte, že se přestanou hrát Sludge Belcherové, Undertakeři a jim podobní, jste na velkém omylu. Mějte je na paměti a přizpůsobte jim svůj herní plán.

Balíček týdne: Handlock

Naprosto standardní Handlock dnešní mety, k tomu snad ani není potřeba něco psát. Deck je v přepočtu na dust velmi drahý, jen za 4 Gianty dáte 1600 dustu. Úplným začátečníkům bych ho rozhodně nedoporučoval. Na druhou stranu pokud jste již trochu zběhlý, s tímto balíkem máte velkou šanci na legendary rank.

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-42/

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 09.11.2014 v 22:22:47.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

milanko 10.11.2014 16:17

Mimo ku tomu hand lockovy neviem či to je najlepšia cesta ku legend ranku , ok možno pred mesiacom keď to bolo nové ale teraz určite nie .Osobne sa mi páči slow lock ktorý vie odpovedať na locka veľmi adekvátne aj na huntera čo su nahranejšie classy ak neviete o čom je reč čeknite hearpwn

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet