Midrange Shaman DeckGuide

Midrange Shaman

Midrange "spell damage" Shaman patří do rodiny midrange balíků, které si dávají za cíl ukontrolovat agresivní brášky a uSmorcovat silné Control decky. Od počátečních fází hry se budete snažit tlačit vašeho soupeře díky tuně rozličných totemů, které budete chtít efektivně tradeovat. Totemů si ale važte, jednou z hlavních mechanik je právě buffování těchto shamanských specialit. Druhá mechanika, na kterou nedáte dopustit je spell damage, kterou vám poskytuje několik minionů a samozřejmě jeden z Thrallových totemů. Spell damage využijete především v kombinaci s AoE spelly, které budete chtít posílit do takové míry, aby vám přinesly neskutečnou value za max 3 many. Nová šamaní zbraň pak sama o sobě nabízí solidní staty pro čištění hrací plochy v early game, nicméně až díky její pasivce, která jí přidá pár bodů poškození navíc s ní budete schopni napáchat neskutečné zlo. Tempo, Spell damage a Totemy tedy budou patřit mezi klíčové prvky tohoto balíku.
 

Karty:

 

 

Spirit Claws:

Velmi užitečná zbraň, která vám v úvodních fázích hry umožní trdeovat slabé soupeřovi miniony, díky její pasivní schopnosti budete schopni zlikvidovat téměř vše na co pomyslíte.
 

Maelstrom Portal:

Velmi solidní AoE spell za dvě many, při kombinaci se Spell damage miniony budete schopni efektivně zlikvidovat soupeřův board a jako bonus dostanete i náhodného 1-drop miniona.
 
 
 
 
 
 

 

Mana Tide Totem:

Totem, který vám na konci vašeho kola lízne kartu je velmi užitečný pro zásobení vaší ruky, jejíž udržení je pro Midrange balíky kolikrát velkým problémem. Tempo prostě stojí karty.
 

Thunder Bluff Valiant:

Minion, který dá vašim totemům neskutečnou value. S tímto midrange deckem byste neměli mít problém zaplnit stůl tunou totemů, které budou následně dostávat +2 bodíky útoku v každém kole.
 
 
 
 
 

 

Thing from Below:

Další minion, který čerpá z počtu vámi zahraných totemů. 5/5 s Tauntem za x many je prostě skvělá karta, kterou upotřebíte v jakémkoliv šamanovi.
 

Blood Mage Thalnos:

Jestli má nějaká legendárka v tomto decku své místo zaručené, tak to bude právě tento kostlivec, který vám za dvě many poskytuje dvě hlavní mechaniky, ze kterých tento deck čerpá - proliz a Spell damage.
 
 
 
 
 

Replacementy:

Tento balík opět nepatří mezi ty nejdražší, přesto někteří nebudou ve své sbírce mít legendárního Ragnarose, tohoto bijce můžete nahradit klidně druhým Spirit Claws, popřípadě minionem jako je Al'Akir, kterého můžete skvěle kombit s Rockbiter Weapon. Do tohohle balíku ale téměř jistojistě budete potřebovat Bloodmage Thalnose.
 

Strategie:

V počátečních fázích hry vám půjde samozřejmě o efektivní tradeování a posilování vlastní strany boardu. Mulligan by měl být téměř pokaždé do alespoň jednoho 2-dropu a 3-dropu, přičemž se budete snažit upřesdnostnit miniony jako je Totem Golem nebo Tuskarr Totemic, rozhodně nezahazujte Argent Squrea. AoE spelly ponechávejte převážně proti agresivním balíkům. Mějte na paměti, že v early game nechcete hrát příliš mnoho overload karet. Ideálním tempem bude zahrání dvou totemů - v tahu 2 a 3, které bude do tahu 4 následovat Thing from Below. Samozřejmě dávejte přednost totemům, které nepocházejí z vaší hero power. Midgame bude ve znamení budování boardu a udržování ruky díky prolizu z Azure Drakea a Mana Tide TotemůFire Elementalové a Ragnaros poslouží při pushování a čištění soupeřových velkých potvor. Za jednoznačného finišera vám poslouží Thunder Bluff Valiant. Nebojte se  používatHexy pro udržení tempa. Pakliže udržíte soupeře pod tlakem, nebudete je potřebovat ani v late game. Vaši jedinou zbraň využijete hlavně v early game, kde budete při troše štěstí (a spell damage) polikvidovat téměř jakéhokoliv miniona.
 

Závěrem:

Pakliže jste fanoušky Midrange balíků, které mají solidní winrate a Hunter už vás omrzel, určitě zvolte Midrange Morgla. Při správném hraní vás tento balík vynese o několik ranků výš během pár hodin hraní.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet