Easter eggy v Hearthstone

Easter eggy můžeme nalézt v každé větší hře a Hearthstone není výjimkou. Navíc zde mají vývojáři výhodu věrné hráčské komunity, která zná hry od Blizzardu skrz naskrz, takže na ně může dobře cílit.

Harrison Jones

Jelikož Hearthstone vychází ze světa Warcraftu a primárně z WoW, mohou vývojáři jednoduše přejmout již vytvořený easter egg, jako v případě Harrisona Jonese. Ten vznikl jako parodie na slavnou filmovou postavu Indiana Jonese, včetně ikonického biče a klobouku. Jako dobrodruh se ukázal už v datadisku The Burning Crusade a postupem času to dopracoval až na trenéra archeologie ve Stormwindu. Do Hearthstone si Harrison přinesl svůj oblíbený bič, který je slyšet při útoku, a stejně tak i posedlost plnit muzea exponáty.

Troggzor the Earthinator

Stejně jako Harrison i Troggzor je postavou z WoW, konkrétně se jedná o vůdce kmene Stone Troggů. Troggzor the Earthinator je narážkou na postavu Trogdor the Burninator z internetového seriálu Homerstar Runner. Svérázný drak Trogdor se vyskytl v epizodě Dragon z roku 2003 a stal se hitem internetu. S jeho motivem vzniklo několik fanouškovských videí a obrazů. Trogdora můžeme najít jako easter egg i v jiných hrách jako např. Guitar Hero 2.

The Black Knight

The Black Knighta bychom ve WoW našli blízko Argent Tournamentu a jedná se o velice tuhého protivníka, ostatně stejně jako je jeho předloha – nezdolný Černý rytíř z filmu Monty Python a Svatý Grál. Jeho nejslavnější hlášky: „None shall pass.“ a „I'm invincible!“ se dostaly i do Hearthstone, i když v méně komickém podání. Fanoušci ovšem vytvořili kartu, která věrněji odráží tohoto hrdinného bojovníka. (ke zhlédnutí zde)

Leeroy Jenkins

Další kategorií jsou easter eggy narážející přímo na WoW nebo, jako v tomto případě, na jeho hráčskou komunitu. Video, ve kterém vběhne Leeroy Jenkins do hordy Whelpů spatřilo světlo světa v roce 2005 a stalo se celosvětovým hitem. Video má přes 44 mil. zhlédnutí a další miliony na duplicitních videích. Pokřik Leeeeeroy Jenkins, který doprovází riskantní akce s velmi nejasným výsledkem, dalece překročil hranice WoW komunity a stal se široce rozšířeným memem. Tento mem či postava samotná se objevila v mnoha hrách a televizních pořadech. Namátkou můžeme vybrat: Mass Effect, Jak jsem poznal vaši matku, Jmenuji se Earl nebo americký vědomostní pořad Jeopardy.

Raid Leader

Stejně jako Leeroy i Raid Leader je narážkou na virální video, které je známé jako Onyxia wipe či 50 DKP minus. Video je z roku 2006 a je v něm zachycen monolog vůdce guildy Wipe Club během Onyxia raidu. Ačkoliv je toto video méně známé než Leeroy, tak se dočkalo několika remixů a dvou achievementů ve WoW. Že je Raid Leader narážkou právě na toto video lze poznat jednak z flavor textu, kde je napsáno „That's a 50 DKP minus!“, a také podle hlášky při útoku „Hit it very hard.“

Loot Hoarder

Pokud jste někdy hráli nějakou MMORPG, tak asi znáte situaci, kdy nějaký člen party krade všechen loot a vy tak odcházíte z dungeonu s prázdnou, kdežto váš chamtivý kolega se prohýbá pod tíhou svých batohů. Právě tyto lakomce zpodobňuje karta Loot Hoarder. Ve WoW se k rozdělení lootu používá systém, kdy každý člen party označí, zda předmět potřebuje, nepotřebuje, nebo ho chce zpeněžit. Největší šanci získat předmět má pak hráč, který volil, že ho potřebuje (need). Loot Hoarder tak má ve flavor textu napsáno „Always roll need.“ a při vstupu na board zazní „Mind if I roll Need?“.

Elite Tauren Chieftain

U Warcraftu ještě zůstaneme, i když ne přímo u WoW. Karta Elite Tauren Chieftain je už od pohledu zvláštní. Jednak je to promo karta a nejde tak získat z packu, a navíc znázorňuje Taurena s elektrickou kytarou. Už z toho můžeme usoudit, že se nejedná o klasickou postavu, ale že na něco odkazuje. Elite Tauren Chieftain je totiž název hudební skupiny složené ze zaměstnanců Blizzardu. Poprvé ji mohli hráči slyšet na konci Warcraft III: The Frozen Throne, kde hrála píseň „Power of the Horde“. Postupně vznikly ještě další písně: „Leeroy Jenkins (Paladin of the Horde)“, „I Am Murloc.“, „Rogues Do it from Behind“, „Terran Up the Night“ (ze Starcraft světa), „Raise Some Hell“ (z Diabla), „Nightfall“, „For the Swarm“ (Starcraft), „Warriors of Azeroth“ a nejnovější „We Never Shall Fall“. Karty, které ETC v HS hráčům dává, jsou tak názvy tří ikonických písní této skupiny.

I Am Murloc

Když jsme už u karty I Am Murloc, bylo by škoda minout easter egg, který se ukrývá v artu karty. K jeho nalezení je třeba důkladně si prohlédnout obrázek, ve kterém můžeme nalézt tři hlavní postavy ze známého animovaného pořadu Spongebob Squarepants. Hravý a důvěřivý Spongebob se ukrývá v levém horním rohu, prostoduhá hvězdice Patrick na koleně ústředního murloka a šetřivý pan Krabs je schovaný v ulitě na jeho ruce. Navíc jako bonus má jeden z murloků na sobě zbroj ze Starcraftu a murloc s kloboukem je zase reference na tančící žábu z animované pohádky od Looney Tunes s názvem Michigan J. Frog. Takže tento art je prolezlý easter eggy. Autorem artu je art director Blizzardu Samwise Didier.

Cobalt Guardian

Cobalt Guardian není na první pohled ničím zvláštní, avšak i do této karty propašovali vývojáři easter egg.  Jeho hláška při totiž smrti zní „Error 37“. Toto prosté chybové sdělení je určitě dodnes noční můrou fanoušků Diabla, konkrétně těch, kteří si koupili Diablo III ihned po vydání. Dlouho očekávané Diablo III vyšlo v roce 2012 a k jeho hraní bylo zapotřebí být přihlášen k serverům Blizzardu. Jenže, jak se dalo očekávat, servery se ocitly pod náporem milionů fanoušků (během prvního dne se prodalo 3,5 mil. kopií), kteří roky čekali na nové Diablo, a do hry se tak nebylo možné dostat. Většině hráčů tak pouze vyskočila hláška: „The Servers are Busy at this time. Please try again later. (Error 37)“.



Naposledy upravil/a Kinedryl 12.10.2015 v 21:01:31.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet