10 důvodů proč hrát Hearthstone

Snažíte se přemluvit vaše kamarády, rodinu, přítelkyně, aby si taky Hearthstone vyzkoušeli? Zde je deset důvodů, proč je HS tak úšpěšný:

1) Je naprosto Free 2 Play. Teda do té doby, než zjistíte, že potřebujete 7 000 goldů na Naxx a BRM. Poté classic packy, GvG packy. To se ovšem dá pořád nahrát přes arenu. Teda vlastně dalo do té doby, než jsme začali dostávat jen ty GvG. Ale jinak je naprosto F2P.


2) Je velmi komplexní hrou založenou na skillu. Naštěstí si Blizzard včas uvědomil, jak může být RNG prvek ničivý pro kompetitivní scénu a přišel s rozšířením Goblins vs Gnomes, které tento nešvar napravilo. Dr. Boom přinesl do hry těžké chvilky v rozhodování, kdy si v sedmém kole kladete otázku, jestli ho vyložit automaticky, nebo nejdříve protihráče chvilku napnout „provázkem“. Není třeba dodávat, že správné ovládání bomb je výsadou každého profesionálního hráče.


3) Je domovem velmi přátelské a naslouchající komunity. Hearthstone hráči se vyznačují zejména tím, že velmi rádi radí nováčkům a milují sdílení radosti nad otevřenými balíčky. Ty nejvíce sdílné jedince z Hearthstone prostředí pak naleznete na Twitch.tv, kde často šíří svou lásku k bližnímu svému pomocí roztomilých řetězových zpráv.


4) Je velmi rozmanitý a otevírá nekonečné možnosti k deckbuildingu. V Hearthstone je zhruba 450 karet, z kterých se dá postavit nepřeberné množství decků. Proto si můžete být jistí, že jakmile zapnete hru, tak budete čelit mnoha hrozbám. Například Face Hunterům, ZOO Lockům, Combo Druidům, Control Warriorům, k jejichž vytvoření hráči vynaložili obrovské kreaktivní úsilí v podobě kopírování z Hearthpwn.


5) Je dostupný všude. Hearthstone můžete hrát na Vašich mobilních zařízeních. To ve výsledku znamená, že nebudete marnit již jen Váš volný čas, ale radikálně klesne i Vaše produktivita v práci a ve škole. Na druhou stranu od teď budete velice rádi trávit čas na toaletě a špatné rande Vám může zpříjemnit otevřená legendárka.


6) Je pravidelně aktualizovaný. Blizzard si uvědomuje sílu tohoto herního titulu a klade velký důraz na časté a pravidelné updaty. Hra se tedy neustále vyvíjí a posouvá dopředu. Hráči tak získávají nové důležité karty do svých balíčků a stále mají potřebu inovace. Což ve výsledku znamená, že můžete počítat s pravidelnou investicí 22 €.


7) Je velmi kompetetivní a soutěžní hrou. Hearthstone se prodral na přední příčky sledovanosti a elektronický sport okolo této karetní hry tak zažil raketový nástup. To ve výsledku znamená, že můžete hrát světové turnaje o milionové prizepooly, můžete cestovat po světě a poznávat hráče z cizích zemí. Pokud ovšem patříte mezi padesátku vyvolených, kteří dostávají invity.


8) Obsahuje kvalitní ranked systém. Systém v Hearthstone Vás přímo nutí k neustálému hraní. Je navržený tak, aby hráče motivoval a odměňoval za jejich strávený čas ve hře. Pokud jste již ostřílenými hráči, tak máte každou sezónu možnost dosáhnout na nový cardback, ale pozor! Musíte dosáhnout ranku 20! A pokud se Vám opravdu zadaří a dosáhnete náhodou legendy, tak získáte další rub! No není to lákavé? Ale to nejlepší nakonec! Pro vyvolenou elitní stovku čekají body na kvalifikaci, z které se můžete kvalifikovat do regionálního finále, odkud se nejlepší čtveřice podívá na Blizzcon.


9) Je velmi nekonfliktním prostředím. Hra neobsahuje žádný ingame chat, takže je nemožné chatovat s oponenty během hry. Tento nešvar si Blizzard brzy uvědomil a implementoval tak možnost přidání si soupeře po odehrané hře. Toho nejčastěji využívají ke gratulaci a poděkování za výbornou partii, což většinou provádí frází: „Go fuck yourself lucky noob, get cancer, you should play bingo!“


10) Otevírání balíčků je vzrušující událostí. Kdo by nemiloval ten pocit, kdy přejíždíte přes Vámi těžce získané balíčky a objevujete, co že se to uvnitř skrývá. Ta naděje uvnitř srdce hráče a následná beznaděj, když po pěti otevřených balíčcích pláče nad pěti rare kartami. Tento pocit dokáže vyšperkovat jen Váš kamarád, který z prvního otevřeného balíčku získá zlatou legendárku.

 

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 12.05.2015 v 21:36:58.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Veeena 16.05.2015 20:26

OMG

Sip 14.05.2015 13:51

Sip
Naštěstí si Blizzard včas uvědomil, jak může být RNG prvek ničivý pro kompetitivní scénu a přišel s rozšířením Goblins vs Gnomes, které tento nešvar napravilo. To jako vážně? Vždyť GvG do hry přineslo více RNG karet než bylo v celé hře před jeho vydáním.
Spíš jsem to měl dočíst do konce a reagovat až jsem pochopil pointu. Beru zpátky.

Sip 14.05.2015 13:31

Naštěstí si Blizzard včas uvědomil, jak může být RNG prvek ničivý pro kompetitivní scénu a přišel s rozšířením Goblins vs Gnomes, které tento nešvar napravilo. To jako vážně? Vždyť GvG do hry přineslo více RNG karet než bylo v celé hře před jeho vydáním.

lojza 13.05.2015 18:17

Tak v podstate to je všechno pravda :-)))Za me za jedna, mam tenhle styl humoru rad:-)

Terth 13.05.2015 18:07

smutne....

Rodann 13.05.2015 14:28

Ten z toho vyloženě kape.

login 13.05.2015 10:37

Popravdě absolutně netuším, co zde chtěl autor tímto článkem vlastně říct.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet